Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


De Lork - Foto
Label A

De Lork

Kattekerkhofstraat 2
8950 Heuvelland
Tel: +32 (0)57 445970
Fax: +32 (0)57 446889
lork@cjt.be


Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenDe Lork is een jeugdvakantiecentrum voor groepen. Het verblijf bevindt zich in het heuvelachtige landschap van de Kemmelberg. Op de parking en aan de toegang moet de bezoeker enkele steile hellingen overbruggen.

De 47 slaapkamers zijn verdeeld over zes slaapvleugels. Er zijn kamers met eigen badkamers en met gemeenschappelijk sanitair op de gang.
Voor personen met een fysieke beperking zijn er in 2 vleugels aangepaste kamers en sanitair voorzien. Enkele knelpunten in de badkamers kunnen het comfortabel gebruik hinderen.

De Lork beschikt over verschillende polyvalente zalen, een eetzaal die kan opgesplitst worden en een natuuratelier. Alle ruimtes zijn bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Er zijn 2 liften die alle verdiepingen bedienen. In sommige zalen zijn de tafels beperkt onderrijdbaar.
De groepen kunnen ook gebruik maken van de sporthal op het domein.
Datum screening: 25-06-2015. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
In het gebouw is er overal duidelijke signalisatie en bewegwijzering voorzien.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Voor het gebouw zijn er een aantal parkeerplaatsen waarvan enkele met voldoende uitstapzone naast en achter de parkeerplaats. Het parkeerterrein is volledig in helling (natuurlijk landschap).

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: niet toegankelijk
Men moet over de parking om de inkom te bereiken. Aan de inkom wordt een hoogteverschil van 100 cm overbrugd door een trap en een steil hellend vlak.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: niet toegankelijk
De inkom gebeurt via manuele brede dubbele deuren. In het sas wordt een tweede hoogteverschil overbrugd. Ook hier is het hellend vlak steil.
De balie bevindt zich in de onthaalruimte. Er is geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte voorzien.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De gangen doorheen het gebouw zijn voldoende breed. Rechts van het onthaal bevinden zich de slaapvleugels. Aan sommige deuren op de gang ontbreekt de zijdelingse opstelruimte maar deze deuren staan meestal open. Links van het onthaal bereikt men de zalen en de refter.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn twee liften in het gebouw die alle verdiepingen bereiken. De lift naar de slaapvleugels is net te klein volgens de wettelijke norm en bij de lift naar de refter is de oproepknop in de hoek niet zo makkelijk bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Gastenkamer

Score: toegankelijk met hulp
Alle kamers in vleugel B (gelijkvloers) hebben een brede toegang en draairuimte aan het bed. Op de gang is er een ruime badkamer bruikbaar voor een rolstoelgebruiker. Kamers B11 en B16 hebben een eigen badkamer op de kamer maar het kleine douchezitje is moeilijk bruikbaar. Ook in vleugel A (verdieping +1) zijn dezelfde kamers 11 en 16 aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Polyvalente ruimte

Score: toegankelijk met hulp
Alle zalen zijn ruim en goed bereikbaar. De tafels zijn beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
De refter is goed toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Er is een aangepast toilet in het sanitair blok ter hoogte van het onthaal. Er is weinig draaimogelijkheid en de opstelruimte voor het toilet is beperkt.

Naar het begin van de pagina


De Sporthal (Sportinfrastructuur)


De Sporthal - Foto
Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Sportzaal - Sportterrein Kleedruimte Toeschouwersruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp info geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenDe sporthal bevindt zich op het domein van de Lork en wordt bereikt van op de parking via een steile helling.
De inkom en de sportzaal zijn drempelloos bereikbaar. De panoramazaal op de verdieping is enkel met de trap te bereiken.
In het sanitair blok in de inkom is een aangepast toilet aanwezig. De verkeerde inrichting kan het comfortabel gebruik hinderen.
Naar het begin van de pagina