Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto
Label A

Sandeshoved

Goethalsstraat 1
8620 Nieuwpoort
Tel: +32 (0)58 222360
Fax: +32 (0)58 239523
info@sandeshoved.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHotel Sandeshoved bevindt zich in het centrum van Nieuwpoort-Bad aan de zeedijk van Nieuwpoort.

Parkeren kan een probleem zijn gezien er in de dichte omgeving geen aangepaste parkeerplaatsen voorzien zijn.

De inkom is 80 cm hoger gelegen dan het straatniveau en wordt bereikt via een steil hellend vlak.
Op het gelijkvloers is er een ruime inkomhal, de balie, de ontbijtzaal en het restaurant. De balie heeft geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte. De deuren naar de ontbijtzaal en restaurant zijn zwaar om te openen. Hulp kan nodig zijn. De tafels zijn er beperkt onderrijdbaar.

Het hotel biedt een groot aantal kamers, elk voorzien van een eigen badkamer. Alle verdiepingen zijn bereikbaar met de lift. Er zijn 3 kamers rolstoeltoegankelijk. Afgezien van enkele kleine knelpunten in de badkamer zijn ze goed bruikbaar.

In de kelderverdieping zijn 2 ruime multifunctionele zalen voorzien voor zeeklassen of studie- en vormingsdagen. Aan het smalle toegangssas kan hulp nodig zijn. De aangepaste toiletten bij de zalen zijn te klein maar de vernieuwde aangepaste toiletten in de kelder van restaurant De Vloote zijn wel goed toegankelijk en zijn met hulp bereikbaar via de ondergrondse doorgang.
Datum screening: 27-03-2014. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er zijn geen specifieke voorzieningen voor personen met een visuele of auditieve beperking.
Eén van de aangepaste kamers is uitgerust met een tilliftsysteem in de badkamer.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er is duidelijke signalisatie en bewegwijzering. De aangepaste voorzieningen worden met het rolstoelsymbool aangeduid.

Parkeergelegenheid

Score: info
Sandeshoved heeft een ondergrondse parkeergarage. Er is geen aangepaste parkeerplaats en lift aanwezig.
Voor de inkom is er plaats om te parkeren maar ook hier zijn geen aangepaste en voorbehouden parkeerplaatsen voorzien, noch in de dichte omgeving.

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Er is een hoogteverschil van 80 cm van het voetpad naar de inkom dat overbrugd wordt door middel van een hellend vlak en 5 treden.
Het hellend vlak is steil, hulp kan nodig zijn.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
De toegang gebeurt via automatische schuifdeuren en is goed toegankelijk.
De balie bevindt zich in de ruime inkomhal. Er is geen verlaagde balie voorzien.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
De horizontale circulatie op het gelijkvloers en de verdieping is breed en vlot toegankelijk.
De kelder van hotel Sandeshoved is verbonden met de kelder van restaurant de Vloote, aan de overkant van de straat. De helling in de ondergrondse doorgang is steil.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Alle verdiepingen worden bereikt met lift en trap. Er is een grotere lift voorzien. Die is bruikbaar voor rolstoelgebruikers, maar de hoge oproepknop is moeilijk bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamer

Score: toegankelijk met hulp
De kamers bevinden zich op de verdieping en hebben elk een eigen badkamer. Er zijn 3 aangepaste kamers die identiek ingericht zijn.
De aangepaste kamers zijn ruim en bruikbaar. De bureau is onderrijdbaar en de kast is bereikbaar.
Aan de schuifdeur van de badkamer ontbreekt de vrije ruimte aan de klink die nodig is om de deur vlot te openen. De badkamer zelf is voldoende groot. De sproeikop aan de rug van het zitje is het enige knelpunt.
Op kamer 335 zijn er bijkomende hulpmiddelen voorzien in de badkamer, met name een plafondlift. De rail wordt niet doorgetrokken, de lift kan dus niet tot aan het bed.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
De ontbijtzaal en het restaurant bevinden zich ter hoogte van de inkomhal. Beide zalen hebben veel ruimte om vlot te circuleren. De tafels zijn beperkt onderrijdbaar.
Om de zware dubbele deuren te openen kan er hulp nodig zijn.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimte

Score: toegankelijk met hulp
Zaal Neptunus en Nautilus bevinden zich in de kelder ( -1). Aan de toegangen kan hulp nodig zijn door beperkte ruimte in het sas.
De zalen zelf zijn toegankelijk. Er is veel ruimte en de tafels zijn onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: zelfstandig toegankelijk
De toiletten bevinden zich in de kelder (-1) ter hoogte van zaal Neptunus. De twee aangepaste toiletten zijn te klein om comfortabel te kunnen gebruiken.
Via de ondergrondse doorgang bereikt men de toiletten die behoren tot Restaurant Vloote. De aangepaste toiletten daar zijn wel goed toegankelijk, maar de route ernaartoe niet.

Naar het begin van de pagina