Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Jeugdverblijf - Foto
Label A

De Barkentijn

Albert I-Laan 126
8620 Nieuwpoort
Tel: 0032 58 24 37 60
info@debarkentijn.be


Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenDe Barkentijn is een jeugdverblijfcentrum voor groepen. Ideaal gelegen aan de zeedijk van Nieuwpoort beschikt het over negen multifunctionele zalen, een ruime eetzaal en 62 kamers uitgerust met douche en toilet.

Het gebouw bestaat uit een oud gedeelte en een nieuwbouwvleugel rond de speelplaats. Voor het gebouw zijn er enkele aangepaste en voorbehouden plaatsen voorzien. Op de speelplaats is het ook mogelijk met de wagen voor te rijden.
Een plateaulift zorgt voor de verbinding tussen beide gebouwen zodat alle ruimtes bereikbaar zijn voor een rolstoelgebruiker.
Zowel in het oud als nieuw gedeelte is er een bruikbare lift voorzien om alle verdiepingen te bereiken.
Er zijn 3 aangepaste kamers voorzien, waarvan kamer 101 beter toegankelijk is ingericht. Beperkte opstelruimtes aan de deuren en in de badkamer kunnen in de andere kamers voor hinder zorgen.
Verder zijn er nog 2 goed toegankelijke toiletten in de nieuwbouwvleugel.
Datum screening: 09-03-2020. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Brugge. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
De Barkentijn is een erkend vakantieverblijf voor jeugdgroepen.
Er zijn geen specifieke voorzieningen voor personen met een visuele of auditieve beperking.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er is overal voldoende signalisatie en bewegwijzering.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
De Barkentijn heeft geen parkeerterrein voor bezoekers. Op het binnenplein is het mogelijk om voor te rijden.
In de Albert I laan zijn verschillende voorbehouden parkeerplaatsen aanwezig. De dichtstbijzijnde bevindt zich voor het gebouw.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het voetpad is breed en sluit drempelloos aan met het binnenplein, dat eveneens goed toegankelijk is.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
Er is een ruime drempelloze inkom ter hoogte van de nieuwbouwvleugel. De duwknop om de automatische schuifdeuren te openen is te hoog geplaatst en is niet duidelijk aangegeven.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
De horizontale circulatie op het gelijkvloers gebeurt over verschillende niveaus. Het oud gedeelte is 1.50 m hoger gelegen dan het nieuw deel en er is nog een tussenniveau op +0.65 m. Een rolstoelgebruiker kan via een plateaulift de verschillende hoogteverschillen overbruggen. De toegang tussen de verschillende gebouwen gebeurt meestal automatisch en is goed toegankelijk. Enkele manuele deuren hebben onvoldoende opstelruimte aan de klinkzijde. De gang naar de eetzaal versmalt op enkele plaatsen tot 116 cm. De gangen naar de slaapkamers zijn wel breed maar hebben niet overal voldoende keermogelijkheden.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Zowel in het oud als nieuw deel van het gebouw is er een lift voorzien. De lift in het nieuw deel is kleiner, maar bruikbaar.

Naar het begin van de pagina

Gastenkamer

Score: toegankelijk met hulp
De kamers bevinden zich in het oud gedeelte op de verdieping. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. Er zijn 3 aangepaste kamers voorzien.
Bij kamer 101 is de inrichting van de kamer en de badkamer beter toegankelijk dan de andere kamers.

Naar het begin van de pagina

Zalen

Score: toegankelijk met hulp
De Barkentijn beschikt over 9 zalen. De toegang tot de zalen zijn voldoende breed of gebeuren via dubbele deuren. De tafels zijn onderrijdbaar en er is voldoende circulatieruimte in alle zalen.
De grootste zalen op het gelijkvloers in de nieuwbouwvleugel zijn het best toegankelijk en bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
De grote eetzaal bevindt zich in het oud gedeelte. Er is een gedeelte drempelloos bereikbaar, sommige delen zijn te bereiken via enkele treden. Er is een wegneembaar (te steil 13%) hellend vlak voorzien om de treden te overbruggen. De tafels zijn onderrijdbaar en er is voldoende circulatieruimte.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: zelfstandig toegankelijk
Enkel in de nieuwbouwvleugel is er zowel op het gelijkvloers als op de verdieping een aangepast toilet voorzien. Beide toiletten zijn goed toegankelijk.

Naar het begin van de pagina