Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Domein - Provinciaal domein - Foto
Label A

Horizon

Kapelstraat 88
8450 Bredene
Tel: +32 (0)59 323628
Fax: +32 (0)59 321662
info@zeeklassen.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Paden Zitbank Picknicktafel Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHorizon vzw te Bredene is ideaal gelegen, op 150m van de duinen en op 300m van het strand.
Hier kunnen alle jeugdwerk-, sport- en schoolgroepen terecht. Het domein beschikt over 4ha speelruimte en de groepen kunnen verblijven in één van de 6 gebouwen: Kokmeeuw, Zeekoet, Stern, Alk, Strandloper en Duinpieper.

Met uitzondering van de Stern en de Alk, zijn de gebouwen ook voorzien van aangepaste faciliteiten voor rolstoelgebruikers.
De gebouwen worden verder in het rapport in detail besproken.
Datum screening: 04-04-2014. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Onthaal en refter. (Jeugdverblijf)


Onthaal en refter. - Foto
Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp info   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenHet hoofdgebouw bevindt zich aan de speelplaats. Het onthaal is centraal gelegen, met links en rechts een eetzaal en toiletten.

De toegangen gebeuren via de speelplaats en zijn drempelloos.
Het onthaal is ruim, de balie is verlaagd maar beperkt onderrijdbaar.
Bij de zwaardere deuren en sassen naar de eetzaal kan er hulp nodig zijn.
De eetzaal links van het onthaal is beter bereikbaar.
Bij de toiletten zijn geen aangepaste toiletten voorzien. Een rolstoelgebruiker gebruikt de toiletten in de aangepaste badkamers die voorzien zijn bij de Kokmeeuw of de Zeekoet.
Naar het begin van de pagina


Kokmeeuw (Jeugdverblijf)


Kokmeeuw - Foto
Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar info   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenHet gebouw van de Kokmeeuw bevindt zich aan de speelplaats, links van het onthaal.
Men komt binnen via de grote zaal of via de gang van de slaapkamers. De toegangen zijn breed en drempelloos.
Om van de grote zaal naar de kleine zaal te gaan kan wat hinder ondervonden worden ter hoogte van de deuren door de beperkte opstelruimte aan de klink.
Via de kleine zaal bereikt men de brede gang waar de kamers gelegen zijn. Alle kamers zijn voorzien van 4 stapelbedden, een eigen wastafel, douche en toilet.
Wanneer één stapelbed weggenomen wordt, is er voldoende circulatieruimte voor een rolstoelgebruiker in de kamer. De aangepaste badkamer bevindt zich ter hoogte van kleine zaal. Enkele knelpunten zorgen voor een minder comfortabel gebruik van de aangepaste badkamer.

Op de verdieping is er nog een zaal maar die is enkel bereikbaar met de trap.
Naar het begin van de pagina


Zeekoet (Jeugdverblijf)


Zeekoet - Foto
Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp info info dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar info   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenHet gebouw van de Zeekoet bevindt zich aan de speelplaats, rechts van het onthaal.
De toegang is breed en drempelloos.
Rechts van de inkom bereikt men de grote zaal. De andere zaal is gelegen op de verdieping en enkel bereikbaar met de trap.
Links van de inkom bevinden zich de kamers. De kamer voor 8 personen heeft voldoende ruimte om als rolstoelgebruiker vlot te kunnen gebruiken. Alle kamers hebben een eigen wastafel, douche en toilet. De aangepaste badkamer is voorzien op de gang. Enkele knelpunten zorgen voor een minder comfortabel gebruik van de aangepaste badkamer.
Naar het begin van de pagina


Strandloper (Jeugdverblijf)


Strandloper - Foto
Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp info info dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar info   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenHet gebouw van de Strandloper bevindt zich voorbij de speelplaats, tegenover het gebouw van de Zeekoet.
Men komt binnen via de grote zaal. De toegang is drempelloos, maar de dubbele deur is beperkt in breedte aan één deurdeel.

Vanuit de zaal bereikt men de brede gang met het klaslokaal, sanitaire blok met douches en toiletten en een aangepaste badkamer, twee afzonderlijke aangepaste badkamers en de slaapkamers.
De verdieping ( met klaslokaal, sanitair blok en slaapkamers) is enkel bereikbaar met de trap.
Alle kamers op het gelijkvloers zijn voldoende ruim en bruikbaar voor een rolstoelgebruiker. Douches en toiletten en de aangepaste badkamers bevinden zich op de gang. De 2 badkamers ter hoogte van de zaal zijn beter toegankelijk dan die op het einde van de gang.
Ter hoogte van de zaal is er nog een afzonderlijk aangepast toilet voorzien. Enkele knelpunten, zoals het ontbreken van steunbeugels, zorgen voor een moeilijk gebruik.
Naar het begin van de pagina


Duinpieper (Jeugdverblijf)


Duinpieper - Foto
Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp info   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenHet gebouw van de Duinpieper bevindt zich buiten het domein, aan de overkant van de straat.
De toegang is breed maar er is een klein drempeltje van 3 cm.
Op het gelijkvloers bevinden zich de grote eetzaal, 2 toegankelijke klassen, de toiletten en een aangepaste badkamer.
Via de lift, die net niet voldoende diep is volgens de huidige norm, kunnen de 2 bovenliggende verdiepingen, waar de kamers en nog een klaslokaal gelegen zijn, bereikt worden.

Alle kamers zijn voorzien van 3 stapelbedden en een eigen wastafel, douche en toilet. Eén kamer heeft een eigen aangepaste badkamer.
Het stapelbed ter hoogte van de deur moet weggenomen worden, om voldoende circulatieruimte te garanderen voor een rolstoelgebruiker.
Zowel in de aangepaste badkamer op de gang van het gelijkvloers als op de kamer zijn er enkele knelpunten die het gebruik minder comfortabel maken.
Naar het begin van de pagina


Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Er is een breed toegangspad in beton van aan het voetpad tot de inkom van de Duinpieper.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De dubbele toegangsdeur is breed. Er is een kleine drempel van 2 à 3 cm.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De gangen zijn ruim. Bij enkele deuren op de gangen is er beperkte opstelruimte naast de klinkzijde waardoor hulp kan nodig zijn om de deur te openen.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Er is een lift die alle verdiepingen bedient. De lift is 120 x 130 cm groot.

Naar het begin van de pagina

Gastenkamer

Score: toegankelijk met hulp
De kamers bevinden zich op de verdieping en zijn elk voorzien van een eigen badkamer. De toegang tot alle kamers is voldoende breed, maar bij sommige kamers hindert het stapelbed de vrije opstelruimte naast de klink.
Eén kamer (+1) heeft een eigen aangepaste badkamer, die ondanks enkele knelpunten bruikbaar is. Er is ook nog een gemeenschappelijke badkamer op de gang die beter toegankelijk is.

Naar het begin van de pagina

Klassen

Score: zelfstandig toegankelijk
Er zijn 3 goed toegankelijke klassen. Twee op het gelijkvloers en een op +1.

Naar het begin van de pagina

|JHV_5| -Eetzaal

Score: toegankelijk met hulp
De eetzaal bevindt zich op het gelijkvloers, links van de inkomhal. De dubbele deur heeft een beperkte doorgang van 77 cm aan één deurdeel.
De eetzaal is voldoende ruim om vlot te circuleren. De tafels zijn onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: info
De toiletten bevinden zich in de inkomhal ter hoogte van de eetzaal. Rolstoelgebruikers maken gebruik van het toilet in de gemeenschappelijke aangepaste badkamer.

Naar het begin van de pagina