Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

MSK Gent

Fernand Scribedreef 1
9000 Gent
Tel: 09 323 67 00
Fax: 09 323 67 90
museum.msk@gent.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet MSK is vlot bereikbaar met diverse buslijnen. Op de nabijgelegen parkeerzones zijn er enkele aangepaste parkeerplaatsen. De hoofdingang is enkel bereikbaar met een trap. Er is wel een aparte rolstoelingang via zacht hellende vlakken naar niveau -1. Via een voldoende ruime lift bereikt men het onthaal op het gelijkvloers.
Het othaal heeft geen onderrijdbare balie. De bookshop is ruim, de tafels zijn niet optimaal onderrijdbaar. Het kinderatelier is bereikbaar met hulp.
Het MSK is een groot museum bestaande uit circa 40 verschillende zalen.
De meeste zalen zijn met elkaar verbonden met doorgangen zonder deuren. De hoogteverschillen tussen de verschillende zalen worden opgevangen door diverse plateauliften. De tentoongestelde werken zijn vlot bereikbaar en zichtbaar. De vitrinetafels zijn niet optimaal onderrijdbaar.
Brasserie Mub'art is vlot toegankelijk vanaf het museum, maar moeilijker van buiten af door een korte steile helling vlak voor de inkomdeur. In het sanitair blok bij het onthaal is er een aangepast toilet, doch niet voor iedereen goed bruikbaar.
Met begeleiding is het achterliggende gedeelte bereikbaar via een ruime lift. Hier bevindt zich een bibliotheek en een auditorium en een sanitair met een aangepast toilet.
Datum screening: 26-09-2019. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er zijn diverse bushaltes vlakbij. Er zijn rolstoelen ter beschikking.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De route buiten naar de alternatieve rolstoelingang is matig gemarkeerd.
Bij de bewegwijzering binnen kunnen lichtreflectie, letterschaduw en zwakke contrasten de leesbaarheid beperken.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen naast het gebouw (Robert Hoozepark) met één aangepaste parkeerplaats.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
De hoofdingang is enkel bereikbaar via een trap. Er is wel een aparte rolstoelingang bereikbaar via hellende vlakken.

Naar het begin van de pagina

Inkom en balie

Score: zelfstandig toegankelijk
De hoofdingang heeft een volledig glazen tochtsas met glazen sasdeuren zonder duidelijke contrastmarkering.
De balie heeft geen onderrijdbaar deel.
De alternatieve rolstoelingang is vlot bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie museum

Score: toegankelijk met hulp
Overal zeer ruime circulatiemogelijkheden. Er is een zachte helling van de rolstoelingang naar niveau -1.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Alle niveaus en tussenniveaus zijn bereikbaar met trap en lift of plateaulift. Er zijn twee toegankelijke liften: één aan de rolstoelingang van niveau -1 naar niveau 0 en één (enkel onder begeleiding) bij zaal M ( van -1 naar +1). Er zijn tevens 2 verticale plateauliften van niveau 0 naar niveau +1: één van zaal 8 naar 13 en één van zaal H naar M, en er is één plateaulift van niveau -0,5 naar niveau 0: namelijk van zaal III naar de rondgang. Het achterliggende gedeelte met bibliotheek en auditorium is van uit het museum enkel onder begeleiding bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimtes

Score: zelfstandig toegankelijk
De zalen zijn zeer ruim en hebben voldoende vrije circulatieruimte tussen de installaties. Alle doorgangen tussen de zalen zijn voldoende breed. Enkele zaaldeuren hebben zijdelings te weinig vrije ruimte, maar zijn met hulp toegankelijk. Er zijn enkele plateauliften om de niveauverschillen te overbruggen. De vitrinetafels hebben onder de toonkast wat te weinig vrije hoogte om voor iedereen goed onderrijdbaar te zijn.

Naar het begin van de pagina

Bookshop

Score: toegankelijk met hulp
De bookshop is vlot bereikbaar van in de inkomhal. Er is voldoende vrije circulatieruimte. De balie heeft geen onderrijdbaar gedeelte. De tafels en wandtabletten hebben een beperkte vrije onderrijdbare hoogte.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Brasserie Mub'art is vlot toegankelijk vanaf het museum. Bij de rechtstreekse ingang van buitenuit is er een korte te steile helling vlak voor de inkomdeur.

Naar het begin van de pagina

Kinderatelier

Score: toegankelijk met hulp
Grote ruimte, bereikbaar via voldoende ruime gang met bijhorende voorzieningen zoals vestiaire-elementen en kindersanitair. Toegang via dubbele deur met smalle eerste vleugel.
Het sanitair blok met aangepast toilet ligt vlakbij.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn drie sanitaire blokken: één sanitair blok bij de vestiaire, een kindersanitair bij het kinderatelier en een sanitair blok bij patio noord. Het sanitair blok bij de vestiaire (dichtbij de rolstoeltoegang) heeft een aangepast toilet, maar niet voor iedereen voldoende ruim en bruikbaar. Bij patio noord is er een ruimer aangepast toilet, maar minder vlot bereikbaar en vanuit het museum enkel onder begeleiding te bereiken.

Naar het begin van de pagina