Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Toeristisch infokantoor - Foto
Label A

Dienst Toerisme Waregem

Gemeenteplein 2
8790 Waregem
Tel: 056/62 12 37
Fax: 056/62 12 90
toerisme@waregem.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenDe stadswinkel is opgetrokken in het winkelcentrum Het Pand. Daar bevindt zich ook de Dienst voor Toerisme van Waregem.

Er zijn aangepaste parkeerplaatsen in de ondergrondse parking. Via de lift bereikt men de inkom van de dienst.
De toegang heeft een afgeschuinde drempel en gebeurt via automatische deuren.
Het infokantoor is ruim en er is voldoende circulatieruimte.
Aan de balie is er een verlaagd en (beperkt) onderrijdbaar gedeelte voorzien. Sommige folders zijn hoog geplaats en moeilijk bereikbaar, de computers zijn verlaagd maar niet onderrijdbaar.

In het kantoor zelf is geen publiek sanitair, maar men kan gebruik maken van het aangepast toilet bij het stadhuis.
Datum screening: 23-03-2018. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Brugge. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er zijn geen specifieke voorzieningen voor personen met een visuele of auditieve beperking.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er is een tekort aan bewegwijzering en duidelijke signalisatie van de verschillende diensten en faciliteiten. Men kan zich in de omgeving moeilijk oriënteren en de weg vinden.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Er zijn verschillende parkeermogelijkheden. Men parkeert het best in de parking aan de Schakelstraat. Via een lift bereikt men de winkelstraat en de diensten.
Men kan ook parkeren op de Grote Markt. Van daar uit kunnen de diensten drempelloos bereikt worden. Op beide parkeergelegenheden zijn er aangepaste en voorbehouden parkeerplaatsen voorzien.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
De winkelstraat, waar de diensten gelegen zijn, bevindt zich op niveau +1. Er zijn verschillende invalswegen waarvan sommige minder toegankelijk.
De meest toegankelijke weg is vanaf de Grote Markt, waar alles drempelloos verloopt. Vanuit de parking aan de Schakelstraat is er een lift voorzien. Deze stopt net voor de ingang van de dienst toerisme/ stadhuis.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De toegang gebeurt via 2 automatische schuifdeuren en een ruime sas. Ter hoogte van de inkomdeuren is een drempel met afschuining. Het inkomsas is licht hellend.

Naar het begin van de pagina

Loket

Score: toegankelijk met hulp
Aan de balie is er een verlaagd en beperkt onderrijdbaar gedeelte voorzien. De computers zijn ook verlaagd maar niet onderrijdbaar.
De folders en brochures in het sas zijn moeilijk bereikbaar omwille van de schuine ondergrond en de hoge plaatsing.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De route naar het aangepast toilet vanuit het kantoor verloopt via het stadhuis. Er is een deur op de route waar de opstelruimte en circulatieruimte beperkt is.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Er is een aangepast toilet voorzien in het stadhuis. Rolstoelgebruikers mogen er gebruik van maken, maar dit wordt niet gesignaleerd. Men informeert best vooraf aan de balie.
Het aangepast toilet beschikt over voldoende circulatieruimte, maar de wastafel is niet onderrijdbaar en de beugels zijn niet correct geplaatst.

Naar het begin van de pagina