Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Gebouwencomplex - Foto
Label A

C-Mine

C-Mine 10
3600 Genk
Tel: 089 65 50 00
Fax: 089 65 34 85
c-minebezoekersonthaal@genk.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Loket Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningen
Datum screening: 26-09-2013. Uitgevoerd door: Toegankelijkheidsbureau vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Cultuurcentrum (Cultuurcentrum)


Cultuurcentrum - Foto
Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Loket Horizontale circulatie Verticale circulatie Toeschouwersruimte Vergaderruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenC-Mine Cultuurcentrum is gelegen op de oude mijnterreinen van de Mijn van Winterslag. Er zijn aangepaste parkeerplaatsen voorzien. Deze zijn meestal in afmetingen te smal en te kort bemeten maar zijn bruikbaar. Het toegangspad is bruikbaar. De inkom daarentengen kan niet zelfstandig gebruikt worden. De eerste deur is een automatische schuifdeur en is bruikbaar maar de tweede deur in de sasruimte is een deur die zeer zwaar is afgesteld. Eenmaal binnen in het gebouw is de horizontale en de verticale looproute bruikbaar. De gangen zijn voldoende breed en de lift is ruim. De balie is bruikbaar maar heeft slechts een kort onderrijdbaar gedeelte om eventueel papieren in te vullen. De grote- en kleine zaal zijn bruikbaar en er zijn plaatsen voor rolstoelgebruikers voor handen. De vergaderzalen op zich zijn bruikbaar mits het meubilair onderrijdbaar wordt gemaakt. De deuren zijn ook hier zeer zwaar afgesteld. De toiletten dames en heren en de aangepaste toiletten zijn ruim bemeten en zijn bruikbaar. Het meubilair in het gehele gebouw is slechts gedeeltelijk onderrijdbaar. In de zone voor artiesten zijn de kleedkamers ruim, het aangepast toilet is (beperkt) bruikbaar. De artiesteningang op zich is niet bruikbaar aangezien er zich vlak achter de ingang een trap situeert waardoor een persoon in een rolstoel deze ingang niet kan gebruiken.


Het A-label van Toerisme Vlaanderen is enkel van toepassing op het bezoekersonthaal.
Naar het begin van de pagina


Cultuurcentrum (Cultuurcentrum)


Cultuurcentrum - Foto
Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Loket Horizontale circulatie Verticale circulatie Toeschouwersruimte Vergaderruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenDe C-mine expeditie is een onderaardse tour langs een 12 -tal belevingselementen die de bezoeker met het mijnverleden laten kennis maken door ervaringen. Bijna alle belevingselementen zijn bruikbaar voor iedereen. De extra lange en smalle inkomtrap en de beklimming van de schachtbok zijn niet voor iedereen haalbaar, maar er zijn alternatieven voorzien: De trappen kunnen worden vermeden en voor wie niet de volle 60m omhoog kan of wil klimmen is er ook een gelijkwaardig uitkijkplateau voorzien op 15m.
De belevingselementen spreken verschillende zintuigen aan, waardoor er ook voor mensen met een beperking aan één van de zintuigen toch genoeg te beleven valt.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Alle gangen zijn voldoende breed en drempelloos. Bij één van de belevingselementen, de geluidsruimte, is er een smalle ingang, maar deze is via een alternatieve ingang te omzeilen.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Het onthaal is op het gelijkvloers. De tentoonstelling is een verdieping lager, maar de hoofdingang van de expeditie is op de eerste verdieping. Zo is de afdaling groter, wat samen met de smalle gangen en de steile trappen bijdraagt aan de beleving. Als alternatief op deze smalle trappen kan men via een trapplateaulift via de exittrap afdalen. Deze alternatieve toegang ligt vlak aan het onthaal, waardoor er altijd hulp geboden kan worden bij het gebruik van de lift.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
De expeditie leidt langs in totaal 12 belevingselementen, waarvan er 10 toegankelijk zijn voor iedereen. De inkomtrap en de beklimming van de schachtbok, zijn niet voor iedereen bruikbaar.

Naar het begin van de pagina