Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Gebouwencomplex - Foto
Label A

C-Mine

C-Mine 10
3600 Genk
Tel: 089 65 50 00
Fax: 089 65 34 85
c-minebezoekersonthaal@genk.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Loket Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningen
Datum screening: 26-09-2013. Uitgevoerd door: Toegankelijkheidsbureau vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Cultuurcentrum (Cultuurcentrum)


Cultuurcentrum - Foto
Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Loket Horizontale circulatie Verticale circulatie Toeschouwersruimte Vergaderruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenC-Mine Cultuurcentrum is gelegen op de oude mijnterreinen van de Mijn van Winterslag. Er zijn aangepaste parkeerplaatsen voorzien. Deze zijn meestal in afmetingen te smal en te kort bemeten maar zijn bruikbaar. Het toegangspad is bruikbaar. De inkom daarentengen kan niet zelfstandig gebruikt worden. De eerste deur is een automatische schuifdeur en is bruikbaar maar de tweede deur in de sasruimte is een deur die zeer zwaar is afgesteld. Eenmaal binnen in het gebouw is de horizontale en de verticale looproute bruikbaar. De gangen zijn voldoende breed en de lift is ruim. De balie is bruikbaar maar heeft slechts een kort onderrijdbaar gedeelte om eventueel papieren in te vullen. De grote- en kleine zaal zijn bruikbaar en er zijn plaatsen voor rolstoelgebruikers voor handen. De vergaderzalen op zich zijn bruikbaar mits het meubilair onderrijdbaar wordt gemaakt. De deuren zijn ook hier zeer zwaar afgesteld. De toiletten dames en heren en de aangepaste toiletten zijn ruim bemeten en zijn bruikbaar. Het meubilair in het gehele gebouw is slechts gedeeltelijk onderrijdbaar. In de zone voor artiesten zijn de kleedkamers ruim, het aangepast toilet is (beperkt) bruikbaar. De artiesteningang op zich is niet bruikbaar aangezien er zich vlak achter de ingang een trap situeert waardoor een persoon in een rolstoel deze ingang niet kan gebruiken.


Het A-label van Toerisme Vlaanderen is enkel van toepassing op het bezoekersonthaal.
Naar het begin van de pagina


Inkom

Score: toegankelijk met hulp
Er is een sasruimte voorzien. Aan de buitenzijde is er een automatische schuifdeur voorzien, aan de binnenzijde hebben de toegangsdeuren een voldoende vrije doorgangsbreedte. Enkel de kracht om de deur te openen is vrij zwaar, namelijk 8kg. De deur op zich valt ook vrij snel terug in het slot.
De infobalie is gepositioneerd vlak tegenover de inkom en is bijgevolg goed zichtbaar. Er is ook een (gedeeltelijk) onderrijdbaar gedeelte voorzien.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
De horizontale circulatie is voldoende. De gangen zijn voldoende ruim en is overal manoeuvreerruimte voor handen.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
De bovenliggende verdieping is steeds bereikbaar via de lift en via meerdere trappen. De lift is voldoende ruim. De trappen op zich zijn bestaande trappen die enkel bijgewerkt zijn.

Naar het begin van de pagina

Toeschouwersruimte

Score: toegankelijk met hulp
Schouwburg Grote Zaal. Voor de toegangsdeuren is een licht hellend vlak gelegen, hellingspercentage is ca. 4%. De deuren op zich zijn voldoende breed. In de schouwburg zelf kunnen zitjes weggenomen worden zodat er 12 plaatsen vrij komen om een rolstoel te plaatsen. Deze plaatsen zijn goed bereikbaar.
Schouwburg Kleine Zaal. Via een ganggedeelte met hellend vlak (hellingspercentage ca. 4,5%) komt men aan de Kleine Zaal. In de Kleine Zaal kan een persoon in een rolstoel plaats nemen vooraan in de zaal. De eerste rij stoelen kunnen gedemonteerd worden.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: toegankelijk met hulp
De tentoonstellingsruimte op zich is ruim in omvang waardoor de benodigde manoeuvreerruimte voor handen is. De toegangsdeur is voldoende breed maar de trekkracht om de deur te openen is ca. 12kg. Zelfstandig de deur openen kan bijgevolg niet.

Naar het begin van de pagina

Ontvangst- en vergaderruimten

Score: toegankelijk met hulp
De vergaderzalen (vier in totaal) zijn ruim waardoor er voldoende manoeuvreerruimte voor handen is. De vrije doorgangsbreedte van de deur is voldoende maar de trekkracht om de deur te openen is te hoog. De tafels zijn beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Er is voldoende manoeuvreerruimte voor handen voor de toog, er is geen verlaagd gedeelte voorzien. De tafels zijn beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Op de gelijkvloerse verdieping is het damestoilet en het aangepast toilet gelegen
Op de eerste verdieping is het herentoilet en het aangepast toilet gelegen. De eerste verdieping is bereikbaar met de lift.
De aangepaste toiletten zijn ruim en bruikbaar.

Naar het begin van de pagina

Zone artiesten

Score: toegankelijk met hulp
De artiesteningang is gelegen aan de achterzijde van het gebouw. De ingang doet tevens dienst als ingang voor het personeel van het Cultuurcentrum. Er is een trap voorzien net achter de de ingang en bijgevolg is ze niet bruikbaar voor personen in een rolstoel.
De zone voor artiesten is ook bereikbaar via de kleine zaal. Als de zaal in gebruik is, is deze route bijgevolg niet bruikbaar.
Er is een aangepast toilet en kleedruimte voorzien.

Naar het begin van de pagina


Cultuurcentrum (Cultuurcentrum)


Cultuurcentrum - Foto
Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Loket Horizontale circulatie Verticale circulatie Toeschouwersruimte Vergaderruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenDe C-mine expeditie is een onderaardse tour langs een 12 -tal belevingselementen die de bezoeker met het mijnverleden laten kennis maken door ervaringen. Bijna alle belevingselementen zijn bruikbaar voor iedereen. De extra lange en smalle inkomtrap en de beklimming van de schachtbok zijn niet voor iedereen haalbaar, maar er zijn alternatieven voorzien: De trappen kunnen worden vermeden en voor wie niet de volle 60m omhoog kan of wil klimmen is er ook een gelijkwaardig uitkijkplateau voorzien op 15m.
De belevingselementen spreken verschillende zintuigen aan, waardoor er ook voor mensen met een beperking aan één van de zintuigen toch genoeg te beleven valt.
Naar het begin van de pagina