Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto

Aazaert

Hoogstraat 25
8370 Blankenberge
Tel: +32 (0)50 41 15 99
Fax: +32 (0)50 42 91 46
info@azaert.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen info geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHotel Aazaert is in het centrum van Blankenberge gelegen, op 5 minuten wandelen van het strand.

Het toegangspad en de inkom zijn drempelloos en goed toegankelijk. Op de benedenverdieping is er een ruime inkomhal met de onthaalbalie en de bar&lounge die als alternatieve ontbijtruimte dient voor een rolstoelgebruiker. Er is overal voldoende circulatieruimte maar er is geen onderrijdbaar meubilair voorzien.

De kamers op de verdiepingen zijn bereikbaar met de lift. Kamer 108 op de eerste verdieping is ingericht met een aangepaste badkamer. Door de beperkte circulatieruimte aan de toegang en in de badkamer is de kamer niet voor iedereen goed toegankelijk.

In de kelder is de wellness te vinden, maar die is enkel met trappen bereikbaar. Er is wel een aangepast toilet voorzien dat ondanks enkele knelpunten bruikbaar is.
Datum screening: 21-04-2016. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er is voldoende bewegwijzering en signalisatie aangebracht.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: info
Er is parkeergelegenheid op het plein voor het hotel (betalend) of je kan een parkeerplaats reserveren in de privéparking op ongeveer 200m van het hotel.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het voetpad ter hoogte van de inkom is breed, vlak en drempelloos.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
Er is voldoende doorgangsbreedte wanneer beide delen van de dubbele toegangsdeur openstaan (77 cm doorgang aan één deurdeel). Je wordt ontvangen in de ruime inkomhal maar er is geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte aan de balie.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: info
De gangen doorheen het gebouw zijn voldoende breed, maar niet aan alle deuren is er voldoende manoeuvreerruimte.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: niet toegankelijk
De ontbijtzaal is niet toegankelijk. Er zijn 4 treden naar de ruimte. Als alternatief wordt het ontbijt geserveerd in de bar & lounge, die wel drempelloos bereikbaar is, maar er zijn geen comfortabel onderrijdbare tafels beschikbaar.
Het restaurant Starckx bevindt zich in een ander gebouw en wordt in dit dossier niet mee onderzocht.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn twee liften die je naar de verdiepingen brengt en die (net) voldoende groot zijn. Eén lift gaat niet naar verdieping -1.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamer 108 (+1)

Score: niet toegankelijk
De aangepaste kamer bevindt zich op de eerste verdieping en is dicht bij de lift gelegen. In de tweepersoonskamer is er circulatieruimte aan het bed en is de badkamer ingericht met een drempelloze douche, onderrijbare wastafel en toilet met steunbeugels. De voornaamste knelpunten zijn de smalle gang aan de inkom, kast en badkamer en de smalle deur (78 cm) naar de badkamer. De manoeuvreerruimte aan de wastafel is beperkt en de douchekraan en sproeikop in de rug zijn moeilijk bereikbaar vanop het douchezitje.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten (-1)

Score: toegankelijk met hulp
Het aangepast toilet is gelegen in het sanitair blok op -1. Aan de toegang is de draai- en opstelruimte beperkt. Er is voldoende plaats voor een zijwaartse en schuin voorwaartse transfer. Aan beide zijden van het toilet zijn steunbeugels geplaatst. De kleine wastafel is moeilijk bruikbaar.

Naar het begin van de pagina

Wellness (-1)

Score: info
De wellness op verdieping -1 is niet toegankelijk.

Vergaderruimte (+4/+5)

Score: info
De vergaderzalen waren op het moment van de screening niet beschikbaar.