Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Vakantiecentrum - Foto

Corsendonk Duinse Polders

Ruzettelaan 195
8370 Blankenberge
Tel: 050 43 24 00
Fax: 050 42 96 31
info.duinsepolders@corsendonkhotels.com


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Douches bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details info dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenOp de grens van Blankenberge is het vakantiecentrum Corsendonk Duinse Polders gelegen.
Het centrum is vlot bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer.
Op de ruime parking zijn enkele aangepaste parkeerplaatsen voorzien, maar ze zijn smal.
Via een hellend toegangspad bereikt de bezoeker de carrouseldeur, die toegang biedt tot het centrum. In de inkom wordt een drempel steil afgeschuind.
De inkomhal is ruim, maar de balie is niet verlaagd en onderrijdbaar. Vanuit de inkomhal bereikt de bezoeker de verschillende faciliteiten. Het restaurant is vlot bereikbaar en ruim, maar de tafels zijn beperkt onderrijdbaar. Via een hellend vlak worden de cafetaria, congreszaal en vergaderzalen bereikt. Het hellend vlak is steil en er is geen tussenbordes voorzien. De cafetaria is ruim, maar hier zijn slechts enkele tafels goed onderrijdbaar. Het terras is vlot bereikbaar.
De congreszaal is ruim en vlak, waardoor rolstoelgebruikers gemakkelijk mee kunnen aansluiten waar zij wensen. Er zijn 3 vergaderzalen op het gelijkvloers, de gang aan de zalen en de toegangsdeuren zijn smal, maar in de zalen is er voldoende circulatieruimte.

Vanuit de inkomhal is de gang met de aangepaste kamers vlot bereikbaar. Er zijn 5 aangepaste kamers. De inrichting van de kamers hindert de circulatieruimte en de badkamers zijn te klein om comfortabel bruikbaar te zijn. In de gang is er een gemeenschappelijke badkamer met een bad voorzien.

Zowel aan de inkomhal als aan het sanitair van de cafetaria/congreszaal is een aangepast toilet voorzien, de toiletten zijn ruim, maar de opstelling hindert de opstelruimtes aan het toilet en de wastafels zijn klein.
Datum screening: 23-10-2015. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Zowel buiten als binnen is er voldoende signalisatie.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Er is een ruim parkeerterrein voorzien met een aantal aangepaste parkeerplaatsen. De ondergrond van de parking varieert tussen asfalt, kiezels en klinkers. De aangepaste parkeerplaatsen zijn te smal om comfortabel bruikbaar te zijn.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Het toegangspad is voldoende breed en is aangelegd in asfalt. Net voor de toegang is het pad hellend om een niveauverschil op te vangen.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: niet toegankelijk
De toegang gebeurt via een zeer ruime, trage carrouseldeur. In de inkom is er een steil hellend vlak voorzien om de drempel naar de inkomhal te overbruggen.

Naar het begin van de pagina

Balie

Score: niet toegankelijk
De balie heeft geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn 2 aangepaste toiletten in het gebouw. Beide zijn ruim, maar kleine knelpunten hinderen het comfortabel gebruik.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
Zowel op in de gang naar de feestzalen als naar het deel van het gebouw waar de congreszaal, vergaderzalen en de cafetaria zich bevinden zijn er hellende vlakken voorzien om een hoogteverschil te overbruggen. De hellende vlakken zijn lang, steil en er zijn tussenbordessen voorzien.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: info
De verdiepingen zijn enkel bereikbaar via de trap. Op de verdiepingen zijn enkel verblijven voorzien, de andere functies van het gebouw zijn voorzien op het gelijkvloers.

Hotelkamers 1-5

Score: niet toegankelijk
Er zijn 5 aangepaste hotelkamers voorzien. De kamers bevinden zich op het gelijkvloers. Door de smalle gang is de circulatieruimte in de kamer is beperkt. De aangepaste badkamer is te klein om als rolstoelgebruiker comfortabel te gebruiken.

Naar het begin van de pagina

Gemeenschappelijke badkamer

Score: info
Er is een gemeenschappelijke badkamer voorzien op de gang met de aangepaste kamers. In de badkamer is een bad en een toilet voorzien. Na reservatie is er een tillift voor handen. Er zijn geen beugels voorzien aan het toilet.

Naar het begin van de pagina

Feestzalen

Score: zelfstandig toegankelijk
Er zijn 3 feestzalen in het centrum, waar ook één grote zaal van gemaakt kan worden. De zalen zijn ruim en de tafels zijn onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Vergaderruimte

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn verschillende kleinere vergaderzalen in het centrum, waarvan er 3 bereikbaar zijn voor rolstoelgebruikers. De andere zalen bevinden zich op de verdieping en zijn enkel met te trap bereikbaar. De gang naar de zalen en de toegangsdeuren zijn smal, maar de zalen zelf zijn ruim en er zijn onderrijdbare tafels.

Naar het begin van de pagina

Congreszaal

Score: zelfstandig toegankelijk
Er is een ruime congreszaal voorzien in het centrum. De zaal biedt ruimte voor 450 personen, waarvan enkele op de niet toegankelijke balkons. De zaal is volledig drempelloos, waardoor rolstoelgebruikers kunnen plaatsnemen waar zij wensen, zowel naast de rijen als achteraan is er voldoende vrije ruimte.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Zowel het restaurant als de cafetaria zijn vlot bereikbaar en ruim. De tafels en de buffetten zijn beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina