Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

STAM Gent

Godshuizenlaan 2
9000 Gent
Tel: 09 267 14 00
info@stamgent.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet STAM,gehuisvest op de Bijlokesite, heeft een permanente tentoonstelling over Gent en heeft tevens ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen. Het museum is gevestigd in deels historische gebouwen en deels nieuwbouw. Er is openbaar vervoer (tram en bus) in de nabijheid. Het stam heeft geen eigen parkeerterrein Nabij de toegang in de Godshuizenlaan is er een aangepaste parkeerplaats. Het lange en brede toegangspad heeft een aanzienlijk niveauverschil dat overbrugd wordt met treden en met een lange maar zachte helling. De ingang is drempelloos met automatische schuifdeuren en een ruim inkomsas. Zowel op het parcours van de permanente tentoonstelling als van de tijdelijke tentoonstelling bevinden zich meerdere treden en hellende vlakken. Er zijn twee liften in het gebouw. De beide liften zijn zeer ruim en goed uitgerust. Ook de plateaulift naar de abdijkerk en naar de tijdelijke tentoonstelling is ruim. De meeste deuren van de permanente tentoonstelling staan open en zijn voldoende breed. In de zalen en de verbindingsgangen is er overal voldoende manoeuvreerruimte. De meeste belevingselementen zijn vlot bereikbaar en bruikbaar. De ingang van het STAMcafé heeft een zware maar brede deur. Er is binnen voldoende manoeuvreerruimte. Het terras met onderrijdbare tafels heeft een drempeltje van 3 cm hoog aan de deur. In twee sanitaire blokken van het museum is een aangepast toilet. De aangepaste toiletten zijn ruim en vlot toegankelijk.
Datum screening: 07-08-2019. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er is openbaar vervoer (tram en bus) in de nabijheid.
Er zijn 2 rolstoelen aanwezig en er kan altijd begeleiding gevraagd worden.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De bewegwijzering is over het algemeen duidelijk.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: info
Er is geen eigen parkeerterrein. Nabij de toegang in de Godshuizenlaan is er één aangepaste parkeerplaats.
Op vraag kan men ook op via de binnenkoer van de bijlokesite voorrijden.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het lange en brede toegangspad heeft een aanzienlijk niveauverschil. Van aan de hoofdtoegang in de Godshuizenlaan wordt dit wordt overbrugd met een trap en van in Bijlokekaai met een lange maar zachte helling.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
Drempelloze ingang met automatische schuifdeuren en ruim inkomsas.

Naar het begin van de pagina

Balie

Score: toegankelijk met hulp
De lange balie in de ruime inkomhal heeft op het uiteinde een beperkt onderrijdbaar gedeelte. Dit is echter niet functioneel (gezien de inrichting van de balie).

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Er is overal ruim voldoende vrije doorgang. Zowel op het parcours van de permanente tentoonstelling als van de tijdelijke tentoonstelling bevinden zich meerdere trapjes en hellende vlakken. Alle lokalen zijn echter bereikbaar via de hellende vlakken (soms via een alternatieve route) en liften.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn twee liften in het gebouw, een vooraan aan de inkomhal in de nieuwbouw en een in het historisch pand bij de abdijrefter. De beide liften zijn ruim en goed uitgerust. Ook de plateaulift naar de secundaire ingang van de abdijkerk en naar de ingang van de tijdelijke tentoonstelling is toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimtes

Score: toegankelijk met hulp
De meeste deuren van de zalen van de permanente tentoonstelling zijn voldoende breed of zijn open doorgangen. Er is overal voldoende manoeuvreerruimte in de zalen en de verbindingsgangen. De meeste vitrines zijn onderrrijbaar. Enkele deuren zoals de deur naar zaal 3 en deze in het kloostergedeelte (tijdelijke tentoonstellingen) zijn eerder smal. De meeste belevingselementen zijn vlot bereikbaar en bruikbaar. Niet alle elementen staan op een voor iedereen goed zichtbare hoogte en niet alle toestellen en vitrines hebben voldoende onderrijdbare diepte.

Naar het begin van de pagina

Bookshop

Score: zelfstandig toegankelijk
In de bookshop in de inkomhal wordt koopwaar aangeboden op lage tafels. Boeken worden aangeboden op onderrijdbare tafels.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
De ingang naar het STAMcafé is een zware maar brede deur. Er is binnen voldoende manoeuvreerruimte. Er is een drempeltje van 3 cm aan de deur naar het terras. De tafels op het terras zijn onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Er is een sanitaire blok bij de inkom en in het abdijgedeelte (permanente tentoonstelling) met elk een aangepast toilet. Beide aangepaste toiletten zijn ruim en vlot toegankelijk.
In het kloostergedeelte (tijdelijke tentoonstellingen) is een sanitair blok zonder aangepast toilet.

Naar het begin van de pagina