Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto
Label A

Montanus

Nieuwe Gentweg 78
8000 Brugge
Tel: +32 (0)50 331176
Fax: +32 (0)50 340938
info@montanus.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHotel Montanus ligt in het centrum van stad Brugge. Alle 25 kamers zijn ingericht met een eigen badkamer en er is keuze tussen een kamer op het binnenplein of in het statig herenhuis.

De hoofdtoegang is niet rolstoeltoegankelijk, men kan binnen via de toegang in de Driekroezenstraat. Via de binnentuin in vlakke kasseien kan het onthaal, de tuinkamers en het restaurant drempelloos bereikt worden.
Tuinkamer 1 beschikt over een ruime aangepaste badkamer en is geschikt voor een rolstoelgebruiker.
Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in het restaurant, voor een drankje kan je terecht op het terras. Er is voldoende circulatieruimte maar niet alle tafels zijn onderrijdbaar.
Bij het restaurant is er, via een smal sas, een aangepast damestoilet voorzien.
Datum screening: 26-11-2015. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Zowel buiten als binnen is er duidelijke signalisatie.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: info
Er is geen eigen parkeergelegenheid, bezoekers parkeren in de omgeving op straat of in de publieke ondergrondse parkeergarages.

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Als rolstoelgebruiker neem je de drempelloze toegang langs de Driekroezenstraat. Zowel het voetpad als de paden in de binnentuin zijn aangelegd in kleine, vlakke kasseien.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
De toegang tot het herenhuis gebeurt via een automatische draaideur en is drempelloos.
In het onthaal is er voldoende circulatieruimte. De balie is verlaagd maar niet onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De aangepaste kamer bevindt zich in de binnentuin en is drempelloos bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: info
De verdiepingen in het herenhuis zijn toegankelijk met trap en lift maar alle voorzieningen voor een rolstoelgebruiker zijn op het gelijkvloers gelegen.

Hotelkamer

Score: toegankelijk met hulp
In tuinkamer 1 is er overal voldoende circulatieruimte. De aangepaste badkamer is zeer ruim en ingericht met een onderrijdbare wastafel, drempelloze douche en toilet met steunbeugel.

Naar het begin van de pagina

Restaurant 'Den Heerd'

Score: toegankelijk met hulp
Het ontbijt wordt geserveerd in het restaurant 'Den Heerd', gelegen in de binnentuin. Zowel op het terras als in het restaurant is er voldoende circulatieruimte. De tafels binnen zijn beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
In het sanitair is er een ruim en goed bruikbaar aangepast damestoilet voorzien. De gang van het sanitair is echter smal en de wastafel is klein.

Naar het begin van de pagina