Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto
Label A

De Kommel

Kommel 1
3790 Voeren
Tel: +32 04 3810185
info@dekommel.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHotel de Kommel is zeer rustig gelegen aan een doodlopende straat in het landelijke Voeren.Alle kamers zijn voorzien van airco en WIFI en zijn ook rookvrij. Er zijn tevens 5 anti-allergische luxekamers, waarvan 1 kamer ook de voorzieningen heeft voor iemand met een handicap. In totaal beschikt het hotel over 16 kamers en een lift. Voor het gebouw ligt een parkeerterrein met 1 aangepaste parkeerplaats. Deze ligt te steil hellend. Het toegangspad bestaat deels uit grofkorrelige dolomiet en vanaf de aangepaste parkeerplaats uit klinkers. Ook dit pad ligt deels hellend. Bij de inkomdeur is een drukknop voorzien. Er is een beperkte manoeuvreerruimte voorzien. Bij de onthaalbalie is geen bemanning voorzien. Er is wel een telefoon voorzien. Op de gang naar de lift op het gelijkvloers is onvoldoende manoeuvreerruimte voorzien. Op het gelijkvloers is ter hoogte van de lift onvoldoende manoeuvreerruimte voorzien. Alle kamers op het gelijkvloers zijn voorzien van ofwel een bad ofwel een inloopdouche. De aangepaste kamer bevindt zich op verdieping -1 en is bereikbaar via de lift. In de kamer is een beperkte manoeuvreerruimte aanwezig. In de badkamer zijn de beugels niet correct geplaatst waardoor het toilet onvoldoende diepte heeft. Het restaurant bevindt zich ook op verdieping -1 en is ook bereikbaar via de lift. Er is een beperkte manoeuvreerruimte ter hoogte van de deur. De tafels zijn onderrijdbaar. In het aangepast toilet is ter hoogte van de deur onvoldoende zijdelingse ruimte naast de deurkruk. Tussen de wastafel en de muur is een versmalling.
Datum screening: 12-02-2015. Uitgevoerd door: Toegankelijkheidsbureau vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er is een naambord aanwezig op de gevel. Hier wordt gebruik gemaakt van schreefletters.Op de kamerdeuren is een aanduiding in braille aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Er is een parkeerterrein aanwezig met 1 aangepaste parkeerplaats. De aangepaste parkeerplaats ligt +/- 5% hellend.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het toegangspad vanaf het openbaar domein is uitgevoerd in grofkorrelige dolomiet. Vanaf de aangepaste parkeerplaats is het toegangspad uitgevoerd in klinkers.
Beide paden liggen +/- 5% hellend over een lengte van 8 meter.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
Bij de inkomdeur is een drukknop aanwezig om de deur te openen. Er is een beperkte manoeuvreerruimte aanwezig. De balie is niet bemand en er is geen onderrijdbaar deel voorzien. Er is een telefoon voorzien om iemand van het personeel op te roepen.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
Bij de route naar de lift op het gelijkvloers is onvoldoende manoeuvreerruimte aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: niet toegankelijk
Er is zowel een lift als een trap aanwezig. Er is onvoldoende manoeuvreerruimte aanwezig aan de lift op het gelijkvloers.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamer

Score: toegankelijk met hulp
De aangepaste kamer bevindt zich op verdieping -1 en is bereikbaar via de lift. Er is een beperkte manoeuvreerruimte aanwezig in de slaapkamer en ter hoogte van het bed. De deur naar het terras bij de slaapkamer is enkel bruikbaar mits hulp. Het toilet in de badkamer is onvoldoende diep omdat de beugels niet correct geplaatst zijn. In de douche is een doucherolstoel voorzien. Er zijn ook slaapkamers aanwezig voor personen met allergieën. Deze kamers zijn voorzien van een inloopdouche of een bad. Er is contrast aanwezig tussen de deuren en de vloeren en tussen de vloeren en de muren.

Naar het begin van de pagina

Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Het aangepast toilet bevindt zich op de gang bij het restaurant. Ter hoogte van de wastafel is een versmalling aanwezig. De deur is te kort in de hoek geplaatst waardoor er weinig ruimte naast de deurzijde is aan de binnenzijde van het toilet.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Het restaurant bevindt zich op verdieping -1 en is bereikbaar via de lift. De tafels zijn onderrijdbaar. Er is een beperkte manoeuvreerruimte ter hoogte van de deur. De deuren naar het terras bij het restaurant zijn enkel bruikbaar mits hulp.

Naar het begin van de pagina