Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

SMAK Gent

Jan Hoetplein 1
9000 Gent
Tel: 09 323 60 01
info@smak.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet SMAK is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn diverse gidsen beschikbaar voor personen met een beperking. Er zijn parkeermogelijkheden vlak voor de inkom met evenwel een te smalle aangepaste parkeerplaats. Via een trap of lange zachte helling en brede inkomdeuren kom je binnen in de zeer ruime inkomhal met ook het Smakcafé. Aansluitend loop je recht naar de onthaalbalie. De tentoonstellingsruimten zijn allemaal zeer ruim met brede doorgangen. Kleine niveauverschillen worden opgenomen door hellende vlakken. Er is een lift vooraan links naar de eerste verdieping. In de voorste zaal op de eerste verdieping heb je tevens nog twee (erg kleine) plateauliftjes naar een tussenniveau. Het SMAK café is drempelloos bereikbaar via de inkomhal en heeft nog een aparte ingang met drie treden vanaf het buitenterras. Het sanitair in de kelder is bereikbaar met de lift, maar is erg beperkt in afmetingen waardoor een voorwaartse transfer naar het toilet zeer moeilijk is.
Datum screening: 26-09-2019. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er zijn diverse gidsen aanwezig voor personen met een beperking (visuele beperking, mentale beperking, dementie, autisme...). Ook een bezoek op maat volgens de specifieke wensen van de bezoeker is mogelijk. Er is een bus- en tramhalte in de nabijheid.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De naam van het gebouw staat in grote letters bovenaan de gevel. De bewegwijzering binnen is duidelijk leesbaar. De diverse exporuimten hebben echter geen naam of nummer.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Op het parkeerterrein vlak voor het museum is er één aangepaste voorbehouden parkeerplaats. Deze is echter te smal.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
De drie tredes naar de hoofdingang worden geflankeerd door een 10 m lange helling van ruim 5%.
De aparte buiteningang van het SMAK café daarentegen is enkel met een trap van 3 treden bereikbaar. Het terras is er wel drempelloos bereikbaar, zij het via een deels onverharde doorgang.

Naar het begin van de pagina

Inkom en onthaal

Score: zelfstandig toegankelijk
De hoofdingang heeft een inkomdeur (en dito uitgang) die zwaar is om te openen maar wel ruim voldoende breed. In de regel blijven de buitendeuren wel openstaan. De brede sasdeuren zijn automatisch. De zeer lange balie is hoog en niet onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Op de route naar het restaurant en de lift ligt een afgeschuinde drempel van 4 cm hoog en 10% steil. Alle horizontale doorgangen van, naar en tussen de verschillende expolokalen zijn breed en drempelloos. Het zacht hellend vlak naar de achterste exporuimten op het gelijkvloers is 4m lang en 7 % steil.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: niet toegankelijk
De lift vooraan naar het sanitair (kelder) en de exporuimten (eerste verdieping) is zeer diep maar vrij smal (100 cm). Deze lift is bereikbaar via een voldoende ruime lifthal. De beide plateauliften naar de twee tentoonstellingsplatformen vooraan eerste verdieping (tussenniveaus) zijn nogal klein.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
De tentoonstellingsruimte zowel op het gelijkvloers als op de verdieping is zeer ruim. Er zijn nergens te smalle doorgangen noch onoverkomelijke drempels. De meeste kunstwerken zijn goed benaderbaar. Een enkele vitrinetafel is niet onderrijdbaar. De teksten en labels zijn vaak in te kleine lettertypes weergegeven.

Naar het begin van de pagina

Winkel - verkoopsruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
De museumshop heeft overal voldoende brede doorgangen. De koopwaar wordt meestal aangeboden binnen ieders handbereik (behalve de kaartjes).

Naar het begin van de pagina

Drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Het SMAK café vooraan links is vlot bereikbaar vanuit de inkomhal. Het terras bij het café daarentegen is enkel drempelloos bereikbaar rechtstreeks van buitenaf vanaf de Familie Van Rysselberghedreef. In het café staan de tafeltjes erg dicht bij elkaar maar aan de uiteinden kunnen rolstoelgebruikers gemakkelijk plaats nemen. Klanten kunnen ook aan de tafeltjes in de inkomhal plaatsnemen waar meer manoeuvreerruimte is. De toog is echter hoog en niet onderrijdbaar. Er is geen bediening aan tafel.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Er is een aangepast toilet in het sanitair blok in de kelder, bereikbaar via de lift. De aangepaste toiletruimte is echter veel te klein met veel te weinig manoeuvreerruimte voor de toiletpot en voor de wastafel.

Naar het begin van de pagina