Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto
Label A

Pietersheim, Lanaken

Neerharenweg 12
3620 Lanaken
Pietersheim@lanaken.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet vakantieverblijf Pietersheim is gelegen aan het domein Pietersheim in Lanaken. Er is een ruime algemene parking op het domein met twee aangepaste parkeerplaatsen. De paden zijn niet overal goed onderhouden.
Er is ook een privé parkeerterrein vlak aan het verblijf. Er is geen aangepaste parkeerplaats maar wel een voorrijdmogelijkheid. Het pad rondom het gebouw naar de hoofdinkom is echter te smal om voor iedereen makkelijk bruikbaar te zijn. Hulp kan bijgevolg nodig zijn. Op voorwaarde dat iemand de nooduitgang vlak aan de voorrijdmogelijkheid opent, kan men ook via hier binnen.

Er kan hulp nodig zijn om het gebouw te gebruiken (zware deuren, beperkte deurbreedtes,...). Het aangepast toilet is te klein en niet correct ingericht.
De aangepaste kamers met bijhorende badkamer zijn echter moeilijk bruikbaar.
Datum screening: 30-06-2014. Uitgevoerd door: Toegankelijkheidsbureau vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Er is een groot parkeerterrein voor het hele domein met twee aangepaste parkeerplaatsen. Er is ook een parkeerterrein aan het verblijf. Er is geen aangepaste parkeerplaats maar men kan tot vlak aan het gebouw rijden en daar de wagen laten staan.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Vanaf de algemene parking is het ongeveer 200m stappen tot aan de ingang van het verblijf en het pad is in slechte staat. Het pad is voldoende breed in asfalt of klinkers uitgevoerd. Het pad bevindt zich echter in slechte staat. Het pad vanaf het parkeerterrein aan het verblijf is beklinkerd en bevindt zich in goede staat. Het pad rondom het gebouw naar de hoofdinkom is echter te smal om voor iedereen makkelijk bruikbaar te zijn. Hulp kan bijgevolg nodig zijn. Op voorwaarde dat iemand de nooduitgang vlak aan de voorrijdmogelijkheid opent, kan men ook via hier binnen.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
Drempelvrije toegang naar het gebouw.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
De kamers liggen rond de algemene ruimtes in een U - vorm. De gangen zijn voldoende ruim.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimte

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn twee multifunctionele ruimtes die onderling verbonden zijn door schuifwand. De ene ruimte wordt voornamelijk gebruikt als eetruimte gelegen naast de keuken. De andere is multifunctioneel. Beide hebben een aparte toegang vanuit de hal. De tafels zijn onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Gastenkamer

Score: niet toegankelijk
Er zijn 18 kamers met telkens 2 stapelbedden. Kamers 1,7,13 zijn aangepast. De aangepaste kamers zijn moeilijk bereikbaar. Ook voor de badkamerdeur is er onvoldoende ruimte. De badkamer is niet goed ingericht.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
In de inkomhal bevinden zich de algemene toiletten met één aangepast toilet. Dit is te klein en niet correct ingericht.

Naar het begin van de pagina

Keuken

Score: info
De keuken is niet aangepast.