Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Toeristisch infokantoor - Foto

Toeristisch onthaalcentrum Bilzen - Alden Biesen

Kasteelstraat 6
3740 Bilzen
Tel: 089 39 96 10
toerisme@bilzen.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet toeristisch onthaalcentrum bevindt zich op het domein van Landcommanderij Alden Biesen. Het domein is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer.
De toegangspaden zijn drempelloos en bestaan uit gemakkelijk betreedbare materialen. De bewegwijzering tot op het binnenplein is duidelijk.
Het onthaalcentrum is ondergebracht in de oostvleugel.
De informatiepanelen in het onthaalcentrum zijn goed leesbaar voor iedereen. Er is voldoende circulatieruimte aanwezig en de doorgangen zijn breed.
Datum screening: 19-05-2022. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Hasselt. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Het onthaalcentrum is het vertrekpunt voor verschillende toeristische activiteiten. Je kan een fiets huren of een golfkarretje om het domein te verkennen. Je kan er ook voor kiezen om een audio tour te volgen en het mysterie van Alden Biesen op te lossen.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het 'Infokantoor Toerisme' staat van buiten het domein aangegeven op de bewegwijzering. De signalisatie bij de toegang is eerder beperkt maar voldoende zichtbaar.
De inkom valt op door de grote zwarte I op de witte panelen die open staan als het onthaalcentrum geopend is.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Er is een parkeerterrein aanwezig op wandelafstand van de algemene toegang tot de site.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
De toegangspaden zijn voldoende breed en verhard.
De oversteekplaats ter hoogte van het parkeerterrein is voorzien van tactiele markering. Het pad van de parkeerplaatsen en de bushalte tot aan de toegang tot het domein loopt wat glooiend om wille van het omgevingskarakter van Alden Biesen. Enkel vlak voor het betreden van het domein zelf is er een hellend vlak dat een steil percentage heeft. Het pad binnen het domein, tot aan de toegangspoort is licht hellend.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
Van op het binnenplein kan je drempelloos binnen in het onthaalcentrum. De glazen schuifdeur is voldoende breed.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
De ruimte bestaat uit 2 delen met een brede verbinding. Beide ruimten bevinden zich op het gelijkvloers en lopen drempelloos in elkaar over.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
In de eerste ruimte krijg je via infopanelen informatie over Bilzen en de omgeving. Op de grond is een kaart weergegeven.
In de ruimte ernaast kan je aan de balie de nodige info vragen, je kan zelf informatie opzoeken op de website via de ingebouwde schermen. Je kan hier een fiets of golfkarretje huren. Er zijn ook streekproducten verkrijgbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
In het infokantoor zelf is geen sanitair aanwezig. Je kan wel gebruik maken van het algemeen sanitair op het domein.

Naar het begin van de pagina