Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Cultuurcentrum - Foto

De Grote Post

Henri Serruyslaan 18a
8400 Oostende
Tel: 0032 59 56 85 00
benieuwd@degrotepost.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Loket Horizontale circulatie Verticale circulatie Toeschouwersruimte Vergaderruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk info dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenDe Grote Post is gelegen in het hart van Oostende en ontvangt bezoekers voor het cultuurcentrum, het cultuurcafé of een evenement in één van de polyvalente zalen.

Het cultuurcentrum beschikt niet over een eigen parking. Op wandelafstand zijn er verschillende publieke parkings met aangepaste parkeerplaatsen.

Je komt het gebouw binnen via de trappen aan de hoofdingang of via de lift aan de zijkant.
Van daaruit bereik je vlot de loketten, de Grote zaal en het Cultuurcafé.
Zowel in de Grote als in de Kleine zaal zijn er aangename toegankelijke zitplaatsen. De Grote zaal is ook voorzien van een ringleiding.
Met een tweede lift zijn alle verdiepingen bereikbaar. De voornaamste zalen zijn toegankelijk. Deze die zich op de tussenniveau bevinden, zijn door de smalle doorgangen (67 cm) moeilijk rolstoeltoegankelijk.
Op verschillende niveaus is er een aangepast toilet aanwezig.
Datum screening: 20-06-2022. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Brugge. In opdracht van: Stad Oostende.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
De Grote Post informeert de bezoeker op de website welke voorzieningen er aanwezig zijn en hoe je je het best voorbereidt op het bezoek.
https://www.degrotepost.be/pQreHY/toegankelijkheid

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Bewegwijzering is zeer gestileerd en niet voor
iedereen even duidelijk. De alternatieve toegang via de lift is moeilijk te vinden, de signalisatie binnen is moeilijk leesbaar.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: info
Het cultureel Centrum heeft geen eigen parking. De dichtstbijzijnde parking Indigo Oostende Zeeparking is gelegen vlakbij het gebouw. De aangepaste parkeerplaatsen zijn bovengronds voorzien.

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het toegangspad is voldoende breed en vlak.

Naar het begin van de pagina

Inkom via lift zijkant gebouw

Score: info
De toegankelijke inkom is via lift aan de zijkant van de hoofdingang. Je bereikt rechtstreeks de lokettenzaal.

Naar het begin van de pagina

Lokettenzaal

Score: niet toegankelijk
Er is geen onderrijdbare balie voorzien in de ontvangstruimte.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Een tweede lift in het gebouw bereikt alle andere verdiepingen. De liftkooi heeft een breedte van 170 en diepte van 120 cm. De liftdeur heeft een opening van 120 cm zodat een kwartdraai in de lift met een rolstoel mogelijk is.

Naar het begin van de pagina

Theaterzalen

Score: zelfstandig toegankelijk
Er zijn drie theaterzalen, waarvan de Grote Zaal de voornaamste. Alle zalen zijn toegankelijk met aangename zitplaatsen voor rolstoelgebruikers.
De Grote zaal heeft ook een vaste ringleiding.

Naar het begin van de pagina

Polyvalente zalen

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn 11 polyvalente zalen met verschillende capaciteiten.
De voornaamste zalen zijn toegankelijk, al dan niet met hulp. Sommige dubbele deuren kunnen te smal zijn en/of zwaar om te openen, hellingen er naar toe iets te steil.
De zalen die gelegen zijn op de splitlevels zijn moeilijk toegankelijk. Doorgang is slechts 67 cm.

Naar het begin van de pagina

CultuurCafé

Score: toegankelijk met hulp
Het Cultuurcafé is rechtstreeks bereikbaar vanaf de inkomhal. Er is voldoende circulatieruimte in het café. De tafels zijn beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Artiestenzone

Score: info
Artiestenruimte -1 (wachtloge) is toegankelijk met aangepast sanitair. De Artiestenruimte op +1 is niet toegankelijk (smalle doorgang 67 cm).

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Op elk niveau zijn er toiletten. De aangepaste toiletten zijn voorzien op niveau -1, 0, +3 en +4.

Naar het begin van de pagina