Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto

Mercure Blankenberge Station

Koning Leopold III Plein /
8370 Blankenberge
Tel: 050 60 00 00
H9547@accor.com


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp info dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHotel Mercure is zeer goed gelegen aan het station van Blankenberge, dichtbij het centrum en het strand, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en de wagen (betalende publieke parkeergarage).

Het hotel beschikt over 64 kamers, allemaal met eigen badkamer. Het ontbijt wordt aangeboden op het gelijkvloers bij het onthaal, er zijn 2 vergaderzalen en een buitenzwembad.
Er zijn geen drempels, alle gangen zijn voldoende breed en er zijn ruime liften die alle verdiepingen bedienen.
Bij het sanitair op -1 is er een aangepast toilet en er zijn 4 rolstoeltoegankelijke kamers met aangepaste badkamer voorzien. Voor sommigen kan er hinder zijn door nipte opstelruimtes, meubilair dat te hoog/laag staat en steunbeugels die niet optimaal geplaatst zijn.
Het buitenzwembad is enkel bereikbaar met trappen en niet dus toegankelijk.
Datum screening: 09-07-2019. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Brugge. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De naam is duidelijk op de gevel. Binnen is er duidelijke bewegwijzering en signalisatie aanwezig.

Parkeergelegenheid

Score: info
Het hotel heeft geen eigen parking maar er is een publieke parkeergarage naast het hotel. Er zijn aangepaste parkeerplaatsen voorzien.

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
De toegangspaden zijn breed en vlak verhard. Hoogteverschillen worden overbrugd met licht hellende vlakken (minder dan 5%). De trappen hebben bovenaan een aanduiding met noppentegels. Er zijn goede leuningen aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
De toegangen (hoofdinkom ter hoogte van het plein en inkom ter hoogte van het station) zijn automatische schuifdeuren en voldoende breed (97 cm). In het sas ligt een kortpolig tapijt.
De balie is gelegen aan de hoofdinkom. Naast de hoge balie (bovenblad 105 cm) is een lage tafel voorzien maar er is geen ruimte om te bedienen door de folders en ander materiaal die op de tafel liggen.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
De ontbijtruimte en The Bar zijn gelegen op het gelijkvloers ter hoogte van het onthaal.
Het ontbijtbuffet is voornamelijk zelf-service. De meeste zaken aan het buffet zijn bereikbaar, er is steeds iemand aanwezig om hulp te bieden.
Aan enkele tafels is er voldoende circulatieruimte.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: info
De gangen zijn voldoende breed met openstaande branddeuren.

Verticale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Alle verdiepingen zijn bereikbaar met ruime liften en de trap.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten (-1)

Score: niet toegankelijk
De toiletten bevinden zich op -1. Er is een zeer ruim aangepast toilet aanwezig maar de voorwaartse transferruimte is beperkt en de beugels zijn niet optimaal geplaatst.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamer

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn 4 toegankelijke kamers, één per verdieping. Er is overal voldoende circulatieruimte. De badkamer is voorzien van een drempelloze douche met klein opklapbaar zitje, onderrijdbare wastafel en toilet met steunbeugels.
Hulp kan nodig zijn bij de transfer naar het hoge bed (63 cm). Het toilet is te laag (42 cm) en de steunbeugels zijn niet optimaal geplaatst.

Naar het begin van de pagina

Vergaderruimte (+1)

Score: toegankelijk met hulp
De vergaderruimte bevindt zich op +1. De toegang is door de pomp zeer zwaar om te openen. De zaal heeft een wegneembare wand. De tafels zijn onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Zwembad

Score: niet toegankelijk
Het buitenzwembad op +4 is enkel bereikbaar met de trap en niet toegankelijk.