Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto
Label A

Keizershof Hotel

Korte Nieuwstraat 15
9300 Aalst
Tel: 053 77 44 11
contact@keizershof-hotel.com


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenKeizershof Hotel ligt in het centrum van Aalst. In de omgeving zijn de voetpaden breed en vlak. In de straat is er geen parkeermogelijkheid, maar wel voorrijdmogelijkheid tot bij de ingang. Het hotel heeft een eigen ondergrondse parkeergarage, echter zonder aangepaste parkeerplaats.
Het zacht hellend toegangspad naar de straatingang is breed en goed verhard. Ook de automatische inkomdeuren zijn breed en drempelloos. De onthaalbalie heeft een verlaagd en onderrijdbaar deel. Zowel de bar als het restaurant hebben brede deuren en vrij goed onderrijdbare tafels. Bij de lounge is er ook een aangepast toilet met brede semi-automatische deur. Het toilet is er goed uitgerust maar de manoeuvreerruimte is eerder beperkt.
Keizershof Hotel heeft een aangepaste kamer voor rolstoelgebruikers en een anti-allergiekamer. De aangepaste kamer bevindt zich op de vijfde verdieping en heeft een zeer ruime aangepaste badkamer. De gang naar de kamer is vrij smal maar net voldoende breed voor de meeste rolstoelgebruikers. De deuren zijn wel breed en naast het bed is er de nodige ruimte. De douche is drempelloos en net als het toilet goed uitgerust met twee steunbeugels. Het hotel heeft ook een meeting center met 7 vergaderzalen. Twee van de gelijkvloerse meeting rooms hebben een brede deur. De tafels van zowat alle vergaderruimten zijn goed onderrijdbaar.
Datum screening: 30-11-2018. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Keizershof Hotel is bereikbaar met het openbaar vervoer (bus op 300 m en station op 900 m). Het hotel heeft een aangepaste kamer voor rolstoelgebruikers en een anti-allergiekamer.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Vooral binnen in het hotel is de signalisatie voldoende duidelijk.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn 45 parkeerplaatsen in de ondergrondse garage. Hier zijn evenwel geen aangepaste plaatsen.
In de straat zelf is geen parkeergelegenheid, maar vlakbij ligt de Hopmarkt met een ruime goed uitgeruste parkeergarage met aangepaste parkeerplaatsen.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het goed verharde toegangspad is drempelloos en breed met een zacht hellend vlak voor de inkomdeur.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De automatische inkomdeuren zijn voldoende breed en drempelloos en het inkomsas voldoende ruim. De inkomhal/lobby met de onthaalbalie is zeer ruim. De balie heeft een verlaagd onderrijdbaar deel.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De gang naar het aangepast toilet bij de lounge op het gelijkvloers is 110 cm breed. De gang naar de aangepaste kamer en de twee business lounges op de vijfde verdieping is 117 cm breed. De gang van de parkeergarage naar de liften op niveau -1 is 105 cm breed.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Het hotel beschikt over twee liften naast mekaar. Deze zijn voldoende ruim maar hebben een vrij smalle deur.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamer

Score: toegankelijk met hulp
De aangepaste kamer 509 op de vijfde verdieping heeft een brede deur. Aan één zijde van het bed is er 180 cm vrije ruimte. Ook voor de kast en de schrijftafel is er voldoende manoeuvreerruimte. De bijhorende aangepaste badkamer met brede deur is zeer ruim. De drempelloze douche is ruim en uitgerust met een vast opklapbaar zitje en twee steunbeugels. De vrije diepte onder de wastafel is beperkt. Er is ruim voldoende transferruimte voor en naast de toiletpot die is uitgerust met twee steunbeugels.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Het restaurant heeft een dubbele deur. Er is voldoende doorgang tussen de tafels die rechtlijnig staan opgesteld. Er zijn enkele grotere vrij goed onderrijdbare ronde tafels met een centrale tafelpoot.
De bar heeft een voldoende brede deur. Er is voldoende circulatieruimte naar achter waar er deels onderrijdbare tafels zijn.

Naar het begin van de pagina

Vergaderruimten

Score: info
Aalst Meeting Center beschikt in Keizershof Hotel over zeven vergaderzalen waarvan vijf vooraan op het gelijkvloers en twee op de vijfde verdieping vlakbij de aangepaste kamer. Alle vergaderzalen zijn ruim. Zalen Aquarius en Boon zijn bereikbaar via een brede dubbele deur. De meeste zalen hebben goed onderrijdbare tafels.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Bij de lounge is er een aangepast toilet in het sanitair blok. De deur is semi-automatisch en voldoende breed. De manoeuvreerruimte in het aangepast toilet is vrij beperkt. Zowel de toiletpot met twee steunbeugels als de wastafel zijn goed uitgerust.

Naar het begin van de pagina