Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Gebeds- en bezinningsgebouw - Foto

Sint-Janskerk

Sint-Janstraat -
2800 Mechelen
Tel: 015 29 40 30
muse@mechelen.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Gebeds- en bezinningsruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk info geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenDe Sint-Janskerk in het centrum van Mechelen ligt in de autoluwe zone. Dichtbij zijn er twee aangepaste parkeerplaatsen, waarvan één net buiten de autoluwe zone. De toegangspaden tot de kerk zijn aangelegd in vlakke kasseien. De kerkingang is drempelloos. Het driebeukige kerkschip en het transept liggen op hetzelde gelijkvloerse niveau. De kapel van het heilig sacrament ligt twee treden hoger en is ook bereikbaar met een hellend vlak. Van hieruit is het koor met hoogaltaar bereikbaar. Alle bezienswaardigheden zijn voldoende dicht bereikbaar en ook van op afstand goed zichtbaar.
Enkel de kleine weekkapel met vitrinekasten is enkel bereikbaar via twee treden.
Datum screening: 19-11-2018. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
De Sint-Janskerk is een gotische kerk uit de 15e eeuw met vele bezienswaardigheden waaronder het triptiek 'de aanbidding der wijzen' van P.P. Rubens.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De Sint-Janskerk is aangegeven bij de stadsbewegwijzering.
De kerk is goed herkenbaar en zichtbaar vanuit de aanliggende straten.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Aan de zuidzijde van de kerk is een kleine parkeerzone voor 9 wagens, echter zonder aangepaste parkeerplaats. De dichtstbijzijnde aangepaste parkeerplaats ligt in de Sint-Janstraat in het autoluw stadsgedeelte. Iets verder in de Frederik de Merodestraat is er een aangepaste parkeerplaats buiten de autoluwe zone.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
De paden bij de kerk zijn vlak aangelegd in vlakke kasseien. De toegangszone is vlak en ruim en drempelloos bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
Tijdens de openingsuren staat de kerkdeur open. De toegang is drempelloos. Er is een ruim portaal. De grote beglaasde sasdeuren zijn matig zwaar maar goed bediendbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Het driebeukig schip en het transept zijn drempelloos. Het koor en de naastgelegen kapel van het heilig sacrament liggen twee treden hoger en zijn bereikbaar via een breed hellend vlak. Overal is voldoende vrije circulatieruimte. Enkel de kleinere weekkapel is enkel met trappen bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Kerk en kunstschatten

Score: zelfstandig toegankelijk
De bezienswaardigheden zijn verspreid over schip, transept en twee treden hogergelegen koor en kapellen.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: info
Geen sanitair aanwezig.