Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Cosmodrome, Sterrenwacht, planetarium, feestruimte, podiumkunsten, tentoonstellingsruimte, hobbyruimte, workshops - Foto
Label A

Kattevennen - Cosmodrome Genk

Planetariumweg 19
3600 Genk
Tel: 0032 89 65 55 55
kattevennen@genk.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet bezoekersonthaal Kattevennen en de Cosmodrome bevinden zich op het recreatiedomein Kattevennen en zijn gelegen aan de toegangspoort Nationaal Park Hoge Kempen.
Op het domein kan men allerlei activiteiten doen zoals minigolf, wandelen op het planetenpad, er is een speeltuintje voor de kinderen en een manège.

In het bezoekersonthaal bevinden zich verschillende multifunctionele ruimtes die bruikbaar zijn voor vergaderingen, lezingen of workshops. Er is een theaterzaal aanwezig en een tentoonstellingsruimte.
De sterrenwacht is van op de verdieping enkel bereikbaar via een trap. Er zijn alternatieven beschikbaar voor personen met een beperking.
Aan de ingang van het domein is gratis parkeergelegenheid aanwezig. Deze ligt op +/- 250 m van het bezoekersonthaal. Bij het aanmelden aan de slagboom kan men tot aan het gebouw rijden en indien nodig zelfs daar parkeren.

Het gebouw is goed toegankelijk. De belevingselementen zijn bruikbaar door kinderen en een aantal ervan ook vanuit een rolstoel.
Datum screening: 22-10-2018. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Hasselt. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Het bezoekersonthaal is zowel met de auto als het openbaar vervoer bereikbaar. Voor de inkom is een fietsenstalling aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De weg naar het bezoekerscentrum is duidelijk aangegeven met borden.
Ook in het gebouw is de signalisatie duidelijk aangegeven in een goed leesbaar lettertype en voorzien van pijltjes ifv de verdieping waar men moet zijn.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
De parkeergelegenheid is op +/- 250 m van het bezoekersonthaal gelegen. Er zijn 4 aangepaste parkeerplaatsen aanwezig nabij het toegangspad.
Na het aanmelden aan de slagboom is het mogelijk om tot aan het gebouw te rijden. Indien nodig kan je hier zelfs parkeren. Hier zijn geen markeringen aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het toegangspad van het parkeerterrein naar het bezoekersonthaal is voldoende toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
De inkom is goed toegankelijk.
Voor de toegangsdeur is een hellend deel voorzien waardoor men de drempel van 8 cm kan overbruggen.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
De horizontale circulatie is zowel op het gelijkvloers als op de verdiepingen voldoende ruim.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Er is zowel een trap als een lift aanwezig om de eerste verdieping te bereiken.
Vanaf verdieping 1 is er enkel een trap beschikbaar tot bij de sterrenwacht op verdieping 2.

Naar het begin van de pagina

Bezoekersonthaal

Score: zelfstandig toegankelijk
De winkelruimte op het gelijkvloers is overzichtelijk en voorzien van voldoende brede gangen. Er is steeds iemand aanwezig om te helpen indien nodig.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
De expositieruimte op de verdieping is bereikbaar via de trap en een goed bruikbare lift.
Deze ruimte bestaat uit meerdere delen die drempelloos met elkaar verbonden zijn.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
Er zijn meerdere zalen aanwezig. Allen zijn voor verhuur beschikbaar. Voor meer informatie over de beschikbaarheid kan je contact opnemen via de algemene contactgegevens.
De zaal Mercator is op de verdieping gelegen en is bereikbaar van op de overloop in de inkomhal.
De zalen Descartes en Galileo zijn eveneens op de verdieping gelegen en zijn bereikbaar via de expositieruimte. Je kan beiden bereiken via een gemeenschappelijke ruimte. De route er naartoe is goed toegankelijk.
De Sterrenwacht is bereikbaar via de expositieruimte met van daaruit enkel een trap naar de tweede verdieping.

Naar het begin van de pagina

Toeschouwersruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
De Cosmodrome en de aula Wendelen bevinden zich op de verdieping. Beiden zijn vlot bereikbaar en drempelloos toegankelijk vanuit de expositieruimte.

Naar het begin van de pagina

Taverne De Krater

Score: toegankelijk met hulp
Taverne De Krater is gelegen op de verdieping en is bereikbaar via de overloop aan de trap en lift in de inkomhal.
Je kan het terras van de taverne bereiken via de buitentrap die nabij de inkomdeur gelegen is. Om het terras te betreden is een trap en een hellend vlak aanwezig. Het hellend vlak is niet bruikbaar om wille van een constructie die de doorgang beperkt. Bij het terras van de taverne is een speeltuintje aanwezig 'De Speelplaneet'.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Het sanitair bevindt zich op het gelijkvloers en is bereikbaar via de inkomhal. Er is zowel dames als heren sanitair aanwezig en een unisex aangepast toilet.

Naar het begin van de pagina