Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Bezoekerscentrum - Foto
Label A

Bezoekerscentrum Provinciaal Domein Puyenbroeck

Puyenbrug 1
9185 Wachtebeke
Tel: 0032 9 342 42 42
puyenbroeck@oost-vlaanderen.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet bezoekerscentrum aan de inkom van het provinciaal domein Puyenbroeck is vlot bereikbaar met 8 aangepaste parkeerplaatsen voor het gebouw en een zeer breed, goed verhard en drempelloos toegangspad. De nagenoeg drempelloze ingang heeft brede automatische deuren. Het bezoekerscentrum bestaat verder uit één grote ruimte met onthaal en expositie. De onthaalbalie heeft een verlaagd en onderrijdbaar gedeelte. De meeste belevingstoestellen zijn rechtopstaande touchscreens met een goed bedienbare hoogte. Ze bevinden zich op een licht verhoogd gedeelte met afgeschuinde drempel. Het sanitair blok met aparte vlot toegankelijke ingang beschikt over voldoende ruime en goed uitgeruste aangepaste toiletten.
Datum screening: 01-08-2023. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Brugge. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Het label A betekent dat het gebouw basistoegankelijk is. Voor de meeste mensen met een beperkte mobiliteit is dit bruikbaar, maar mogelijk is extra inspanning of een helper nodig.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Zowel het bezoekerscentrum als het sanitair blok zijn duidelijk aangegeven..

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Op de zeer ruime parking P1 zijn er 8 voldoende brede aangepaste parkeerplaatsen vlak voor het bezoekerscentrum.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Er is een drempelloos, breed voetgangers pad naar het gebouw.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
De inkom heeft een brede automatische naar buiten draaiende deur, en een lage drempel. Er is een ruim inkomsas met automatisch schuivende deuren.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
In de grote exporuimte is ruime circulatiemogelijkkheid. Er zijn geen drempels of smalle doorgangen naar de onthaalbalie.

Naar het begin van de pagina

Onthaalbalie

Score: zelfstandig toegankelijk
De onthaalbalie is uitgerust met een verlaagd onderrijdbaar deel.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: toegankelijk met hulp
De expositieruimte is ruim met overal voldoende manoeuvreerruimte. Wel zijn de belevingselementen op een licht verhoogd gedeelte geplaatst met een afgeschuinde drempel. De meeste informatie wordt digitaal aangeboden op grote staande touchscreens. De bediening ligt binnen reikwijdte. Een paar touchscreens zijn niet optimaal benaderbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: zelfstandig toegankelijk
Het sanitair blok heeft een aparte ingang recht tegenover de ingang van het bezoekerscentrum. De inkom met semi-automatische deur is breed en heeft een drempeltje van 3 cm. De gang naar de toiletten is zeer breed. Er is een aangepast toilet in het herengedeelte en één in het damesgedeelte. De aangepaste toiletten in het dames- en herengedeelte zijn voldoende ruim en zeer goed uitgerust.

Naar het begin van de pagina