Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Jeugdherberg/Hostel - Foto
Label A

Jeugdherberg Pulcinella

Bogaardeplein 1
2000 Antwerpen
Tel: 03 234 03 14
antwerpen@vjh.be


Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHostel Pulcinella is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft geen eigen parkeervoorziening. De ingang is vlot bereikbaar. De brede drempelloze inkomdeuren zijn wel zeer zwaar om te openen. Via de ruime inkomhal met onthaal kan je via brede gangen naar de bar op het gelijkvloers of het restaurant op niveau -1. Beide zijn heel ruim met overal veel circulatieruimte. Nabij het restaurant en de vrij vlot toegankelijke vergaderzalen op niveau -1 zijn er ook aangepaste toiletten. Op de nogal zware deuren na is vooral het aangepast herentoilet ruim en goed ingericht. Het damestoilet is iets kleiner. De lift naar -1 en de kamerverdiepingen +1, +2 en +3 is ruim en goed uitgerust. Het hostel beschikt over vier aangepaste kamers met brede deuren. De lange gang naar kamers 1.06 en 2.06 is vrij smal. In alle aangepaste kamers is er voldoende manoeuvreerruimte, ook telkens aan één zijde van de bedden. Ook de bijhorende badkamers met drempelloze douche zijn vrij ruim en goed uitgerust met meestal voldoende transferruimte bij toilet en douchezitje. Ook de gemeenschappelijke aangepaste badkamers op de gang met eveneens een drempelloze douche zijn ruim en goed ingericht.
Datum screening: 18-10-2017. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Het hostel beschikt over 4 aangepaste kamers.
Er zijn aangepaste bus- en tramhaltes vlakbij.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De signalisatie is in het algemeen vrij duidelijk met vooral sterke kleurcontrasten.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Het jeugdverblijf heeft geen eigen parkeerplaatsen, ook geen aangepaste. Die zijn er ook niet binnen een straal van 200 m.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
De toegang gebeurt via het volledig drempelloze plein voor het gebouw.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De inkomdeuren zijn zeer breed en drempelloos maar ook heel zwaar om te openen. De onthaalbalie bevindt zich in de ruime inkomhal en heeft geen verlaagd onderrijdbaar deel.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De gangen naar de bar en lounge (niveau 0) en naar het restaurant (niveau -1) zijn drempelloos en voldoende breed. Ook de gang naar de bagageruimte en het sanitair (-1) is voldoende breed. De 26 m lange gang naar de aangepaste kamers 1.06 en 2.06 (eerste en tweede verdieping) daarentegen is slechts 116 cm breed. De gang naar de andere twee aangepaste kamers 1.16 en 2.16 en naar de gemeenschappelijke sanitaire cellen bij de kamers is breder (147 cm).

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Alle niveaus zijn bereikbaar met de centraal gelegen lift. Deze ruime lift heeft een voldoende brede deur en is vlot bedienbaar. De trappen hebben goed omgrijpbare leuningen.

Naar het begin van de pagina

Aangepaste kamers 01.06 en 02.06

Score: zelfstandig toegankelijk
De aangepaste tweepersoonskamers hebben brede deuren en zijn voldoende ruim. In de kamer staan 2 éénpersoonsbedden met voldoende manoeuvreerruimte tussen beide bedden. De bijhorende badkamer met drempelloze douche heeft eveneens een brede deur en voldoende manoeuvreerruimte. De transferruimte recht voor het opklapbaar douchezitje is eerder beperkt. De douchekraan heeft een duwknop. Het toilet is net als het douchezitje uitgerust met twee steunbeugels.

Naar het begin van de pagina

Aangepaste kamers 01.16 en 02.16

Score: zelfstandig toegankelijk
De aangepaste zespersoonskamers hebben eveneens brede deuren en zijn voldoende ruim. Er is genoeg manoeuvreerruimte tussen beide éénpersoonsbedden en naast één stapelbed. De bijhorende badkamer met drempelloze douche heeft eveneens een brede deur en voldoende manoeuvreerruimte. De douchekraan heeft een duwknop. Het bijhorend aangepast toilet (in een aparte ruimte) is net als het douchezitje uitgerust met twee steunbeugels. De manoeuvreerruimte in het aangepast toilet is eerder beperkt.

Naar het begin van de pagina

Gemeenschappelijke badkamer op de gang

Score: zelfstandig toegankelijk
Op elke verdieping is er op de breedste gang naar de slaapkamers een goed aangepaste sanitaire cel met brede deur. De drempelloze douche met vast zitje in de cel is ruim en voorzien van de nodige steunbeugels. Zowel voor als naast de eveneens met steunbeugels uitgeruste toiletpot is er meer dan voldoende transferruimte. Ook de wastafel is vlot toegankelijk en bruikbaar.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimte

Score: toegankelijk met hulp
Op het niveau -1 zijn er drie polyvalente ruimten. Meeting Room Black heeft een zeer brede maar zware schuifdeur. Er is voldoende manoeuvreerruimte voor de onderrijdbare tafels.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Zowel de bar op het gelijkvloers als het restaurant op niveau -1 zijn vlot bereikbaar en zeer ruim met veel circulatieruimte. De kleine vierkanten tafeltjes in de bar zijn beperkt onderrijdbaar o.w.v. de beperkte vrije breedte tussen de tafelpoten. In het restaurant zijn er beter onderrijdbare tafels. Op het terras bij het restaurant (dat drempelloos bereikbaar is) staan enkel picknicktafels.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Op het niveau -1 (nabij het restaurant en de vergaderzalen) zijn er toiletten, inclusief een aangepast toilet voor dames en één voor heren. Deze zijn vlot bereikbaar met de lift. Wel zijn de deuren naar de beide sanitaire sassen nogal zwaar om te openen. Alle deuren zijn verder voldoende breed. Er zijn in beide aangepaste toiletten voldoende grote transferruimten. Vooral in het aangepast toilet bij de dames is de ruimte voor een draaicirkel eerder beperkt. Bovendien is de toiletpot hier uitgerust met maar één steunbeugel.

Naar het begin van de pagina