Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto
Label A

Hotel De Pluimpapaver Rillaar

Nopstal 51
3202 Aarschot
Tel: +32 (0)16 50 22 19
info@pluimpapaver.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenDe Pluimpapaver is een hotel dat rustig gelegen is in Rillaar in het Hageland. In het hotel zijn 5 kamers met eigen sanitair, waarvan de gelijkvloerse kamer toegankelijk is voor andersvaliden. Er is een tuin aanwezig met terras. Het parkeerterrein en de aangepaste parkeerplaats bevinden zich aan de achterzijde van het hotel en zijn bereikbaar via de Molenstraat. Het pad vanaf de Molenstraat naar de inkom (ontbijtruimte) is in zeer slechte staat. De parkeerplaats in onvoldoende goed omlijnd. Het pad vanaf het parkeerterrein naar de inkom en de aangepaste slaapkamer ligt op bepaalde stukken te steil hellend. In de ontbijtruimte is er een onderrijdbare tafel. Op het gelijkvloers bevindt zich een salon met TV waar onvoldoende manoeuvreerruimte is.

Om naar de aangepaste slaapkamer te gaan moet men via het terras gaan, want de gang naar de slaapkamer is te smal. Voor de inkomdeur van de slaapkamer ligt een hellend vlak dat tot tegen de deur loopt, waardoor er geen manoeuvreerruimte aanwezig is. In de slaapkamer wordt 1 bed weggehaald of verplaatst, zodat er zo voldoende ruimte is om te manoeuvreren. In de slaapkamer is een aangepaste badkamer met wastafel, aangepast toilet en aangepaste douche aanwezig. De gewone slaapkamers bevinden zich op de verdieping en zijn enkel bereikbaar via een trap.
Datum screening: 08-09-2014. Uitgevoerd door: Toegankelijkheidsbureau vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
In de slaapkamers wordt gewoon beddengoed gebruikt. Vlakbij het hotel is een bushalte van de belbus aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er is voldoende signalisatie. De teksten zijn echter niet goed leesbaar.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Het parkeerterrein is bereikbaar via de Molenstraat. Er is een aangepaste parkeerplaats voorzien. Deze is uitgevoerd in fijnkorrelige dolomiet en niet volledig omlijnd. Er is een bord aanwezig, maar geen officieel.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: niet toegankelijk
De paden zijn uitgevoerd in dolomiet, gras, klinkers en tegels. Het gedeelte vanaf de straat is in zeer slechte staat en ligt zeer ongelijk. Op de paden zijn verschillende hellende vlakken aanwezig die te steil zijn (16% en 12%).

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
Bij de toegang aan de voorzijde van het gebouw is een drempel aanwezig. De toegang voor minder mobiele personen is aan de achterzijde van het gebouw voorzien (via de Molenstraat). De toegang van het gebouw gebeurt via de ontbijtruimte. Bij de balie is onvoldoende ruimte aanwezig om vlot te manoeuvreren. Men kan ontvangen worden in de ontbijtruimte.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
De gang is te smal om te kunnen manoeuvreren.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: niet toegankelijk
De verdieping is enkel bereikbaar via een trap.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamer

Score: niet toegankelijk
De aangepaste slaapkamer is op het gelijkvloers gelegen. De toegang tot de aangepaste slaapkamer gebeurt via het terras. Voor de slaapkamerdeur is een hellend vlak aanwezig dat tot tegen de deur loopt. Hierdoor is er geen manoeuvreerruimte aanwezig voor de deur. De gang binnen naar de slaapkamer is te smal. Eén bed wordt weggehaald of verplaatst, zodat er voldoende manoeuvreerruimte aanwezig is in de slaapkamer. Er zijn 4 gewone slaapkamers aanwezig op de verdieping, die enkel bereikbar zijn via een trap.

Naar het begin van de pagina

Toiletten

Score: niet toegankelijk
Er zijn enkel gewone gemeenschappelijke toiletten aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
De toegang tot het gebouw aan de achterzijde gebeurt via de ontbijtruimte. De tafel is onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Zithoek/leeshoek

Score: niet toegankelijk
De zithoek/leeshoek is moeilijk bereikbaar en er is weinig ruimte aanwezig om te manoeuvreren.

Naar het begin van de pagina