Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

Nationaal Tabaksmuseum

Koestraat 63
8940 Wervik
Tel: +32 (0)56 95 24 25
Fax: +32 (0)56 95 24 35
tabaksmuseum@wervik.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet Tabaksmuseum werd opgericht in 1987 en ondergebracht in de bijgebouwen van de 18de-eeuwse Briekenmolen. In 2003 kreeg het een nieuwe vleugel erbij, wat het Tabaksmuseum een compleet nieuw gezicht gaf.
Bijna het hele museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers met name het nieuwe museumgebouw en de benedenverdieping van de oude museumvleugel.
De bovenverdieping van de oude museumvleugel is enkel via een trap toegankelijk.
Er is een aangepast toilet voorzien maar het is te klein om comforatbel te gebruiken.
Datum screening: 22-11-2012. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er is een duidelijke bewegwijzering van de openbare weg naar het Tabaksmuseum. De bewegwijzering en signalisatie in het tabaksmuseum is eveneens duidelijk aangegeven.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Het Tabaksmuseum beschikt niet over een eigen parkeerterrein. Er zijn ook geen aangepaste parkeerplaatsen voorzien binnen een straal van 200m. Er is voldoende openbare parkeergelegenheid in de buurt.
Op de hoek van Koestraat en Grossierestraat is er wel parkeerplaats voorzien voor bussen.

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Het toegangspad van openbare weg naar het Tabaksmuseum is uitgevoerd in klinkers en tegels. Op het pad is er echter een smalle strook met kasseien dat ook nog eens licht hellend is aangelegd. Dit maakt het voor een rolstoelgebruiker iets moeilijker om bij de inkom van het museum te geraken.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De inkom verloopt via 2 automatische deuren. Ter hoogte van de 1ste inkomdeur wordt de drempel afgeschuind, zodat het voor een rolstoelgebruiker vlotter betreedbaar is.

Naar het begin van de pagina

Loket

Score: niet toegankelijk
De balie bevindt zich na de inkom. Er is voldoende circulatieruimte. Er is geen verlaagd onderrijdbaar gedeelte voorzien. De folders en brochures zijn voor rolstoelgebruikers makkelijk te bekijken.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
Het museum heeft een nieuwe en oude vleugel. De nieuwe vleugel is vlot toegankelijk. Het oud gedeelte is redelijk toegankelijk. De zalen op verdieping in het oud gedeelte zijn niet toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
De horizontale routes zijn over het algemeen vlot toegankelijk.
In de sas naar het aangepast toilet is de manoeuvreerruimte beperkt.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: niet toegankelijk
De bovenverdieping van de oude museumvleugel, met didactische ruimte, is enkel via een trap toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Er zijn 2 sanitaire blokken in het Tabaksmuseum. Enkel het sanitair blok aan de balie heeft een aangepast toilet maar het is niet comfortabel bruikbaar door de kleine ruimte en een minder goede opstelling van de sanitaire toestellen.

Naar het begin van de pagina