Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Jeugdverblijf - Foto
Label A

Jeugdheem Sint-Benedictus Affligem

Abdijstraat 6
1790 Affligem
Tel: +32 (0)477 78 89 80
jeugdheem@abdijaffligem.be


Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details info dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk info info dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenJeugdverblijf Sint-Benedictus is gelegen bij de abdij. Op het parkeerterrein voor het gebouw zijn te weinig aangepaste parkeerplaatsen voorzien. Er is een mogelijkheid om achter het sanitair gebouw te parkeren nabij de binnenkoer. De aangepaste parkeerplaatsen liggen dwarshellend. Het toegangspad vanaf de aangepaste parkeerplaatsen is uitgevoerd in kasseien. Vanaf de binnenkoer is het toegangspad in klinkers. Aan de inkomdeur is onvoldoende manoeuvreerruimte aanwezig. In de inkomhal is de manoeuvreerruimte beperkt. Bij de deur naar de multifunctionele ruimte is de ruimte beperkt. Op de route naar de aangepaste slaapkamer en de aangepaste badkamer (via de multifunctionele ruimte) is de manoeuvreerruimte aan de deur beperkt. De aangepaste slaapkamer bevindt zich op het gelijkvloers en is vlot bruikbaar. In de aangepaste badkamer is een doucherolstoel voorzien. De spiegel en de vuilnisemmer zijn niet correct geplaatst. De eetzaal en de bar/receptie zijn via binnen en via buiten bereikbaar. Via buiten is er onvoldoende manoeuvreerruimte aanwezig ter hoogte van de deuren door de hellende vlakken. Op de route via binnen is onvoldoende manoeuvreerruimte aanwezig ter hoogte van de deur en het hellend vlak. Vanuit de eetzaal leidt een deur met een hellend vlak naar de bar/receptie. Dit hellend vlak is te steil. De gebruikte tafels in het gehele gebouw zijn niet goed onderrijdbaar. De gewone slaapkamers zijn gelegen op de verdieping en zijn enkel bereikbaar via een trap. Het apart sanitair gebouw is bereikbaar vanop de binnenkoer, maar niet toegankelijk. Hierin zijn gewone toiletten, gewone douches en wastafels ondergebracht.
Datum screening: 04-09-2015. Uitgevoerd door: Toegankelijkheidsbureau vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er is een naambord aanwezig bij de inkom. Er worden schreefletters gebruikt. Er is wel voldoende contrast aanwezig. Er worden duidelijke pictogrammen gebruikt.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Het parkeerterrein situeert zich voor het gebouw. Er zijn slechts 2 aangepaste parkeerplaatsen aanwezig. Dit is te weinig. Slechts 1 aangepaste parkeerplaats heeft een extra uitstapzone. De andere is te smal. Men kan zich ook parkeren achter het sanitair gebouw vlak bij de binnenkoer. Hier is voldoende plaats aanwezig, maar er is geen aanduiding aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het toegangspad vanaf het parkeerterrein bestaat voornamelijk uit kasseien. Het pad vanaf de binnenkoer is uitgevoerd in klinkers.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De inkomdeur ligt in een dikke muur waardoor de manoeuvreerruimte te klein is.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
Op de route naar de aangepaste slaapkamer en aangepaste badkamer is onvoldoende manoeuvreerruimte aanwezig aan de deur. Op de route naar de eetzaal is geen vlakke opstelruimte aanwezig aan de deur van de eetzaal door het hellend vlak op de route.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: info
De gewone slaapkamers bevinden zich op de verdieping en zijn enkel via een trap bereikbaar.

Gastenkamer

Score: zelfstandig toegankelijk
De aangepaste slaapkamer is zeer goed bruikbaar en bevindt zich op het gelijkvloers. In de aangepaste badkamer is de vaste knop aan de deur moeilijk omgrijpbaar. De vuilnisemmer en de spiegel zijn niet correct geplaatst. De gewone slaapkamers bevinden zich op de verdieping en zijn enkel via trappen te bereiken.

Naar het begin van de pagina

Douches bij de kamer

Score: info
Er zijn verschillende sanitaire blokken aanwezig. Enkel bij de aangepaste slaapkamer is een aangepaste douche voorzien.

Naar het begin van de pagina

Toiletten bij de kamer

Score: info
Er zijn verschillende sanitaire blokken aanwezig. Enkel in de aangepaste badkamer bij de aangepaste slaapkamer is een aangepast toilet aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimte

Score: niet toegankelijk
De multifunctionele ruimte bevindt zich bij de inkomhal. Bij de deur is onvoldoende manoeuvreerruimte. De tafels zijn niet goed onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
De tafels zijn beperkt onderrijdbaar. De helling van de eetzaal naar de bar is moeilijk bruikbaar. Men kan de bar en de eetzaal ook via een inkomdeur van buiten bereiken. Dan moet men een hellend vlak nemen aan de inkomdeuren. Aan die hellende vlakken is te weinig manoeuvreerruimte aanwezig.

Naar het begin van de pagina