Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.

Nieuws

Vlaamse musea verzamelen toegankelijkheidsinformatie, januari 2023

Midden 2021 lanceerde ABB (Agentschap Binnenlands Bestuur) samen met Inter de Toegankelijkheidswijzer. Deze toepassing bevat uniforme toegankelijkheidsinformatie over musea.

Na een eerste fase waarin 12 Gentse stadsmusea en historische huizen hun gegevens toevoegden werd er een pilootfase voor Vlaamse musea gestart via de Toegankelijkheidswijzer.

De ingeschreven musea ontvingen de nodige informatie en werden begeleid door Inter om de Toegankelijkheidswijzer te integreren als een widget op hun eigen website. Bezoekers kunnen de uniforme informatie zo eenvoudig raadplegen op de museum website.

De afgewerkte dossiers komen alfabetisch in een overzicht met musea in Vlaanderen die deze toepassing al gebruiken.

De musea die voor deze toepassing al een dossier beschikbaar hadden in het Toevla-systeem krijgen een aanvulling in hun dossier met daarin de rechtstreekse link naar de Toegankelijkheidswijzer. Zo kunnen bezoekers van deze Toevla-website steeds de meest recente informatie over tentoonstellingen, expo’s … raadplegen.

Je kan deze informatie ook hier op de Toevla-website zoeken via de pagina ‘Uitgebreid zoeken’. Kies de gemeente in combinatie met ‘Cultuur’ en bekijk de informatie over de gescreende dossiers onder de rubrieken ‘Museum’ of ‘Bezoekerscentrum’.

 

Toegankelijkheidsinformatie van restaurants en cafés in West-Vlaanderen, juli 2022

In 2022 vernieuwde Inter de brochures ‘Beter toegankelijke restaurants en cafés aan de Kust’. Per kustgemeente is er een brochure met toegankelijkheidsinformatie over eet- en drinkgelegenheden. Je vindt de boekjes in de toeristische infokantoren, je kan ze per post bestellen of digitaal bekijken via de website van Inter.

Met steun van de provincie West-Vlaanderen.

Je kan nog meer gedetailleerde informatie bekijken op de Toevla-website via de pagina ‘Uitgebreid zoeken’. Kies de gemeente in combinatie met ‘Eet- en drinkgelegenheden’.

 

Openbaar sanitair in West-Vlaanderen, april 2022

De provincie West-Vlaanderen hecht belang aan correcte en betrouwbare informatie over de aanwezigheid en inrichting van toegankelijk openbaar sanitair op het West-Vlaams grondgebied. In 2022 vernieuwde Inter de brochures ‘Aangepast sanitair’ de Kust, de Westhoek en de centrumsteden Roeselare, Kortrijk en Brugge.

Je vindt de boekjes in de toeristische infokantoren, je kan ze per post bestellen of digitaal bekijken via de website van Inter.

Meer gedetailleerde informatie kan je hier op de Toevla-website zoeken via de pagina ‘Uitgebreid zoeken’. Kies de gemeente in combinatie met ‘Publieke ruimte’ en als type ‘Openbaar toilet’.

 

Nieuwe toegankelijkheidsinformatie van 38 handelszaken beschikbaar in Vlaams-Brabant, juni 2018

Op 30 mei 2017 lanceerde de provincie Vlaams-Brabant de campagne ‘Jouw gemeente toegankelijke gemeente? Samen werken we eraan’.
Aan de hand van een 10 punten programma werden lokale overheden uitgenodigd om gedurende 1 jaar, van 1 juni 2017 tot 1 juni 2018 actief te werken rond toegankelijkheid.

Eén van de 10 punten was het engagement van het lokale bestuur om handelszaken en 1 openbaar toilet te laten screenen door Inter en/of On Wheels.

Inter voerde met de Toevla-tool screenings uit in de 4 deelnemende gemeenten:

In totaal zijn dit 38 nieuwe beschikbare dossiers.

 

Verouderde dossiers TOEGANKELIJK VLAANDEREN niet langer online, december 2017

In 2012 staken we de Toevla-website in een nieuw kleedje. U kon tot op vandaag ook de vóór 2012 gescreende gebouwen en andere plaatsen nog via de zoekfunctie vinden. Inter vindt het belangrijk om u, als bezoeker van onze website, correcte en actuele informatie aan te bieden. Daarom zal u, dossiers die ouder zijn dan 5 jaar, niet langer terug vinden op Toevla. Bovendien kunnen we, omwille van technische redenen, vanaf 20 december 2017 dossiers van vóór 2012 niet langer online aanbieden.

Al de eigenaars werden hier persoonlijk van op de hoogte gebracht. Bent u de eigenaar of beheerder van een locatie die uit Toevla verdwijnt en ontving u geen e-mail van ons, dan hadden we waarschijnlijk geen juiste contactgegevens.

Wilt u dat uw infrastructuur weer terug te vinden is op www.toevla.be Contacteer ons dan voor meer informatie. Via mail toevla@inter.vlaanderen.of telefonisch op het algemene nummer 011/26.50.30. Wij bespreken dan graag de mogelijkheden en de voorwaarden.

 

Aan de slag met Toegankelijk Vlaanderen in je stad of gemeente

Maak je deel uit van een gemeentebestuur of een adviesraad voor personen met een beperking? Ben je lid van de seniorenraad of van de toegankelijkheidscel in je gemeente? Wil je binnen je gemeente helpen om informatie te verzamelen?

Bekijk dan onze folder Toegankelijk Vlaanderen ‘Naar een toegankelijke gemeente’ en word één van de gemeenten die aan de slag gaat met onze Toevla-tool.

Schrijf je in voor een verkennend gesprek via onze reactiepagina of door een mailtje te sturen naar info@inter.vlaanderen.

 

Bevraging website Toegankelijk Vlaanderen

Om onze website te verbeteren willen we te weten komen hoe gebruiksvriendelijk deze is en waar jij als bezoeker nood aan hebt.

Jouw ervaringen als bezoeker zijn heel waardevol voor ons. Daarom vragen we 10 minuutjes van je tijd om enkele vragen te beantwoorden.

Je kan de bevraging hier invullen.

Alvast bedankt!

 

Lancering nieuwe website Toegankelijk Vlaanderen

Op maandag 25 maart 2013, tijdens de week van Universal Design, is de vernieuwde website van Toegankelijk Vlaanderen www.toevla.be gelanceerd.

Een dagje erop uit, een avondje naar het theater of een weekje op vakantie lijkt vanzelfsprekend. Maar voor heel wat mensen met een handicap vraagt dit voorbereiding. Om onaangename verrassingen te vermijden, is het belangrijk dat zij vooraf betrouwbare informatie over de toegankelijkheid van gebouwen kunnen raadplegen.

De website Toegankelijk Vlaanderen onderging een grondige make-over om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. De site beschikt over verschillende handige zoekmogelijkheden. Zo kan je snel informatie vinden, aangepast aan de eigen beperking en behoeften. Wanneer de toegankelijkheid net iets minder is, krijg je een gedetailleerde beschrijving met tal van foto’s.

De databank en de vernieuwde doorlichtingsmethodiek biedt nu ook aan gebouweigenaars en -beheerders bijkomende voordelen. Na een screening van het gebouw ontvangt de eigenaar een gedetailleerd rapport en een actieplan op maat om de toegankelijkheid van zijn of haar gebouw te verbeteren.

De nieuwe software laat nu toe om relevante beleidsinformatie uit de databank te extraheren. Dit zal toelaten om binnen afzienbare tijd een echte nulmeting van de toegankelijkheid in Vlaanderen uit te voeren, en aansluitend ambitieuze doelen voor een toegankelijker Vlaanderen voorop te stellen.

De databank is raadpleegbaar via www.toegankelijkvlaanderen.be of korter www.toevla.be.